Strona 16 z 35 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 342

Wątek: Canon 5D - oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    gratsy! tatku! zobacz jakie foty robia kobity! dasz jej na imie Zosia.. i bedziesz mial w domu maja Zije mysle ze kobiety maja inny sposob patrzenia.. inna wrazliwosc po prostu.. i ich zdjecia sa zupelnie inne.. przez co bardziej mi sie podobaja
    no przeciez nie bede zmuszal dziecka bedzie chcialo to z tatusiem pofoci. nie bedzie, to dostanie kredki i kolorowanke i bedzie kolo ojca o 4.30 rano nad Odra sobie malowac na rozlozonym kocyku (tatus wezmie w plecak foto)

imie ma zona wybierac. ja bym wybieral jakby byl siusiak tak czy siak, Zosia raczej nie.

a co do wrazliwosci kobiet - tez prawda. ot, na taka laske sie ostatnio natknalem: http://www.photo.net/photodb/member-...ser_id=1147828 i o ile technicznie jest kiepska (juz chocby pod wzgledem jakosci z D2X mozna duzo wiecej wyciagnac), o tyle pod wzgledem tematow zdjec i ujec z ogromna przyjemnoscia ogladam. bardzo odmienne od zdjec facetow.

jeszcze taka laske ostatnio znalazlem: http://www.photo.net/photodb/member-...user_id=785983
    tez fajne fotki. cieple. jakby moja przyszla corunia takie robila... :-)
    www albo tez flickr

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Ja tam się nie kłócę, nie mieszkałem dłużej w DE. Ale sugerowana cena 5D to w Szwajcarii trochę ponad ustawowa płaca minimalna (odpowiednik tych 8xx brutto w PL). Wydaje mi się, że w pozostałych przytoczonych krajach może być tylko lepiej (pomijając że w US chyba nie ma "płacy minimalnej" ;-)). No chyba że wprowadzimy rozróżnienie między krajem "bogatym" i "bogatszym" ;-)
    Ile w Szwajcarii wynosi placa MINIMALNA. Moze byc w frankach.

PS. Bylem w lipcu na wakacjach u znajomych w Luzernie, troche gadalismy o tym i owym i dlatego jestem ciekawy tej placy minimalnej...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Jpomijając że w US chyba nie ma "płacy minimalnej
    W Niemczech, poza budownictwem, tez nie ma placy minimalnej.

W budownictwie jak slyszalem jest, rzekomo w celu ochrony branzy przed ich zdaniem "nieuczciwa" konkurencja, czyli przed nami, polakami, tanszymi i pracowitszymi :-)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

nie no, panienki tez robia super zdjecia, tyle ze nie sa onanistkami sprzetowymi :-)

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    nie no, panienki tez robia super zdjecia, tyle ze nie sa onanistkami sprzetowymi :-)
    I to jest duzy plus kobiet. Je interesuja zdjecia, a nie sprzet.

To jest zdrowe podejscie, szkoda, ze my tak nie mozemy :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    to tez niedobrze. bo na brzeczenie "mamo, potrzebuje szkielko" nie ma co w tej sytuacji liczyc. ale "tato, daj mi to swoje 200/2.8" juz niestety jak najbardziej trzeba brac pod uwage i co? stac jak dudek, czekajac na swoje zabawki, zeby porobic zdjecia?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Ile w Szwajcarii wynosi placa MINIMALNA. Moze byc w frankach.
    Oops, zwracam honor. Wikipedia mówi, że ustawowej minimalnej nie ma, natomiast (jak widać podobnie jak w .de) związki zawodowe narzucają ją dla konkretnych branż. No i "it is normally 3,000 CHF" Czyli po raz drugi zwracam honor, bo "zostałem Pewexem, pomieszałem różne systemy walutowe" - rzeczywiście, to bliżej połowy 5D

No tym niemniej większość pracujących Szwajcarów zarabia więcej i za wypłatę body sobie kupić może

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Oops, zwracam honor. Wikipedia mówi, że ustawowej minimalnej nie ma, natomiast (jak widać podobnie jak w .de) związki zawodowe narzucają ją dla konkretnych branż. No i "it is normally 3,000 CHF" Czyli po raz drugi zwracam honor, bo "zostałem Pewexem, pomieszałem różne systemy walutowe" - rzeczywiście, to bliżej połowy 5D
    Zadaza sie. Tutaj w branzy budowlanej to jest niecale 11 euro za godzine, czyli jak obliczylem jakies 1800-1900 euro miesiecznie. Ale to jest BRUTTO. na reke z tego jakies 1200-1300, zaleznie od klasy podatkowej.

Te dane dla Szwajcarii pewnie tez sa BRUTTO.

No tym niemniej większość pracujących Szwajcarów zarabia więcej i za wypłatę body sobie kupić może
    No w to wierze, bo w Szwajcarii zarabia sie lepiej, a i tu ja i moi Koledzy mozemy sobie kupic to cacko za jedna wyplate :-)

A ile wynosi placa srednia w Szwajcarii? To jest ciekawsza informacja. W Niemczech okolo 2600 euro brutto, w Polsce podobno 2400zl.
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 23-08-2005 o 11:59

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    A ile wynosi placa srednia w Szwajcarii? To jest ciekawsza informacja. W Niemczech okolo 2600 euro brutto, w Polsce podobno 2400zl.
    To tu będzie pewnie "podobno" jakieś 8kCHF brutto ale bardziej serio to myślę, że jeśli uwzględnić tysiące Turków/Latynosów pracujących (legalnie) jako kelnerzy itp. to rzeczywista przeciętna "wśród ludzi" to jakieś 4-5kCHF brutto. Natomiast ta "statystyczna" (po uwzględnieniu prezesów banków) to raczej koło 8k oscyluje... Ale to wszystko zgadywanie, nie chce mi się szukać roczników

Tym niemniej na oko, nawet uwzględniając drożyznę, to "siła nabywcza" jest tak ze 2x większa niż w .de. Kiedy jedziemy do rodziny żony do Dusseldorfu, to na zakupy musimy chodzić sami - żeby nie denerwować ich ciągłymi zachwytami "ojejku, jakie tu wszystko tanie"

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman
    Czy wiadomo czy toto "nowe" obsługuje EF-S?
    Powszechnie wiadomo, że hipotetycznie nie jest to możliwe technicznie...

Strona 16 z 35 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów