Cytat Zamieszczone przez Arkan
Raczej potrzebami. G... mnie obchodzi ile C na tym zarobi, bo mam podejście czysto konsumenckie. A jako konsument uważam, że sprzęt za 15kpln nie powinien mieć amatorskiego AF-a, "metrowego" fitra AA wygładzającego wszystko, czy mi się to podoba czy nie (vide sample), pseudospota - bo chyba nie chcesz powiedzieć, że 3,5% to jest spot (już w 1ds jest za dużo bo 2,4%). FF? 12mpix? oczywiście, ale to nie jest praktyczny postęp vs 20D. Jedyne co do mnie przemawia to jasny wizjer. Czyli za jasny wizjer, +4mpx i FF dopłacamy 9000kpln. Super interes!
zgoda, ja tez nie dalbym 3500 zielonych za ten aparat, bo mi nie jest potrzebny. tak, chcialbym go miec, ale nie stac mnie. za kilka tysiecy zlotych dokupilbym szkla do 10-tki i z powodzeniem tkwil z tym co mam, bo mnie i moim klientom w zupelnosci wystarcza ta jakosc.

natomiast jesli mowimy o sukcesie rynkowym to w gre wchodza nie nasze potrzeby czy marzenia tylko twarda kalkulacja - ile da sie wyzylowac z osob spragnionych FF. jesli cena jest 3.5k to znaczy, ze zolte ludziki na tyle oszacowaly przecietnego onaniste zainteresowanego 5D. koniec kropka...

swoja droga, to przy 4500 za 20D te 11000 (po przeliczeniu kursu) za 5D jest na razie duzo. ale jak spadnie w granice 8000... juz z samego mnozenia 4500 x 1.6 ( ) wychodzi prawie te 8000. a dla takiego czlowieczka jak ja oznacza to przy okazji, ze wreszcie mozna uzywac normalnego szerokiego kata. jak 5D spadnie do tej ceny, to mozesz byc pewien, ze moja zona bedzie miala prze... od marudzenia. do landszaftow ta puszka mi sie podoba :-)