Strona 34 z 35 PierwszyPierwszy ... 2432333435 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 342

Wątek: Canon 5D - oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    "Ja chce super-aparat,
    musi miec sync 1/1000, musi miec to, musi miec tamto, ale narazie to
    na 20D mnie nie stac". Ja chce poleciec w kosmos, tylko narazie nie mam
    20 milionow $ na zbyciu.
    Idz sie bawic gdzie indziej, serio.
    To jest dosyc rozsadne... Checi mozesz miec na super hiper i duzo, ale jesli ktos zrobi taka puszke to niestety tania nie bedzie... Nawet jesli to bedzie nikon i bedzie chcial nadrobic stracony czas to ponizej ceny 20'stki nie zejdzie raczej.

I tak naprawde cholera wie co oni moga zrobic. Jak narazie to bardzo staraja sie gonic, ale dystans to raczej sie zwieksza jak na moje oko...
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    A chyba ze tak. Tylko ten twoj styl taki troche... Trollerski..
    Ach nie. Tylko niektorzy sie doszukuja niecnych motywow. Ktorych nie ma.

Rownie dobrze mozna pisac o rasizmie i podawac przyklady czlonkow KKK jako nierasistow.
    Hihihihih, to prawda.

Dobre.

Konkurencja niestety narazie to spi dosyc mocno.
    Moze nie mocno, ale przysypia. I to mnie martwi jako konsumenta. No bo wyobraz sobie, wszyscy wykoszeni, i przez nastepne 20 lat tylko 350D, 20D, 5D itd. Jakkolwiek swietne by nie byly, to przeciez wszyscy chcemy miec rozwoj, nie?

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Nawet jesli to bedzie nikon i bedzie chcial nadrobic stracony czas to ponizej ceny 20'stki nie zejdzie raczej.
    Kaktus mi na rece wyrosnie, jak sie chociaz zblizy do tej ceny. Obawiam sie niestety ceny w granicach 5D, no troche nizszej, ze wzgledu na brak FFa.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

PN_ nie mozesz tego pisac w jednym poscie? bo ty chyba nic nie chcesz zrobic tylko se licznik nabic ... lol
    350D

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail
    PN_ nie mozesz tego pisac w jednym poscie? bo ty chyba nic nie chcesz zrobic tylko se licznik nabic ... lol
    Postaram sie.

Miasto
    USA

Domyślnie

A btw...
    O wysokich czasach to jak narazie mozecie raczej zapomniec. Nawet predzej pozegnacie 1/500 jak powitacie 1/700.

Migawki obecnej konstrukcji nie da sie od tak przyspieszyc bo fizyka na to nie pozwoli. A inna konstrukcja nie bardzo moze wejsc do dslr'a kompatybilnego z EF'ami czy nikkorami. A cmos'a, na ktorego nawet nikon sie obecnie przesiada nie da sie zaopatrzyc w elektroniczna migawke ktora to umozliwila to synchro 1/500, wiec wyjdzie to, co do tej pory pozwala migawka szczelinowa.

Obstawiamy ze D200 nie wyjdzie poza 1/250? Jeszcze kilka dni i sie przekonamy...
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 27-08-2005 o 21:24
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

O wysokich czasach to jak narazie mozecie raczej zapomniec.
    Nie "mozecie". Ja nie jestem wyznawca jedynej slusznej firmy, jak niektorzy, i tu, i tam. Wybieram puszki, nie firmy.

Nawet predzej pozegnacie 1/500 jak powitacie 1/700.
    I ja tak sadze. To znaczy, ze w nowej puszce bedzie 1/250s. Ta 1/500s to byl chwyt marketingowy, coby ladnie w specyfikacji wygladalo, w koncu jest to realizowane tylko elektronicznie i ma swoje skutki uboczne w niektorych sytuacjach.

A dwa ze cmos'a na ktorego nawet nikon sie obecnie przesiada
    Skad to info?

Obstawiamy ze D200 nie wyjdzie poza 1/250?
    j.w. czyli tez tak sadze.

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Skad to info?
    Popatrz na fakty...
    D70s i D50 to antyki w nowej obudowie na bazie trupiastej konstrukcji soniaka... D2Hs na jakims starym wynalazku JFET z 4mpix to komedia (swoja droga jfet jest bardzo podobny do cmos'a i byl robiony chyba nawet przez nikona)...

Jedyna nowosc to D2X, 12mpix aps-c... CMOS. Jako ze nikon mocami produkcyjnymi nie grzeszy pewnie bedzie skazany na ten sam sensor w przypadku D200.

Poza tym cmos w perspektywie czasu i mozliwosci napewno bedzie lepszy. Canon i Sony nie weszlo by sie w technologie bez przyszlosci.
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 27-08-2005 o 21:41
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Popatrz na fakty...
    D70s i D50 to antyki w nowej obudowie na bazie trupiastej konstrukcji soniaka... D2Hs na jakims starym wynalazku JFET z 4mpix to komedia (swoja droga jfet jest bardzo podobny do cmos'a i byl robiony chyba nawet przez nikona)...

Jedyna nowosc to D2X, 12mpix aps-c... CMOS. Jako ze nikon mocami produkcyjnymi nie grzeszy pewnie bedzie skazany na ten sam sensor w przypadku D200.

Poza tym cmos w perspektywie czasu i mozliwosci napewno bedzie lepszy. Canon i Sony nie weszlo by sie w technologie bez przyszlosci.
    Bardzo mi sie podoba Twoj sposob wypowiedzi. Dobrze, ze napisales, ze masz 23 lata, alles klar, hormony graja

Jeszcze rozumialem, ze sie podniecales, jak dyskutowalem z Toba na rozne tematy, ale w ostatnich postach w 100% sie z Toba zgadzalem. Hormony sa silniejsze, nie?
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 27-08-2005 o 21:54

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Twoje skomlenie itd.
    Cytat Zamieszczone przez pn_
    Czemu mnie obrazasz? Sprawia Ci to jakas radosc?
    To chyba jakis taki zagraniczny szyk, KuchateK tez z dalekich krajow i tez lubi poobrazac.

Cos w tym musi byc, bo i tutaj (D) Polacy mieszkajacy na stale czesto maja podobne zachowania... Sa w kazdym badz razie rozni od tych w PL i to na niekorzysc niestety...

"Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie"

Strona 34 z 35 PierwszyPierwszy ... 2432333435 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów