Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Paczka DO Stanów

Coś już napisał

Domyślnie Paczka DO Stanów

Witam,
    czy ktoś ma jakieś doświadczenia i mógłby coś doradzić odnośnie wysłania paczki do USA? Chciałem wysłać paczkę z albumem ślubnym, płytką i myślałem o jakimś DHL czy coś w tym guście. Ale z kalkulatora dostępnego na stronie wychodzi mi, że przy najtańszej opcji paczka 2kg o wymiarach 40x40x10cm to jakieś 600zł + VAT Trochę sporo. Nie zależy mi dramatycznie na szybkości doręczenia (najlepiej żeby się zmieścić w terminie dwóch tygodni), bardziej zależy mi na pewności doręczenia, żeby paczka nie doszła zmordowana po tysiącu kontroli itp.
    Może ktoś coś doradzi w tej kwestii?
    Dziękuję i pozdrawiam,
    D.C.

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Może poszukaj wśród znajomych / rodziny kogos kto sie do stanów wybiera i mógłby ten album zabrać (i nawet wysłać go lokalnym kurierem już z terytorium Stanów).

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

spróbuj FedEx'em - oni nie są najdrożsi...

A innym sposobem (z którego ja czasem korzystam) jest jakaś polska firma kurierska - mają duże upusty u tych gigantów i przekłada się to na ich cenę...

Domyślnie

ja karte pamięci wysyłałem pocztą POLSKĄ i dzosłżo i to bardzo szybko.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

f0t0m4n14k
    Guest

Domyślnie

poczty polskiej nie polecam - wcale nie tak tanio, a paszki potrafią zgubić/zmasakrować

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ciekawostka, bo na stronie niemieckiej DHL za nieubezpieczona wysylke do US do 2kg wychodzi 13,60 EUR
    http://www.dhl.de/dhl?tab=1&skin=hi&...mlFile=3001058

z ubezpieczeniem do 5kg to 45 EUR. nadal taniej niz 600 PLN:
    http://www.dhl.de/dhl?tab=1&skin=hi&...mlFile=3001057

wniosek, musisz sie kopnac do Gorlitz i wyslac
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar tomasek
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

W grudniu zeszłego roku wysyłałem przez PP paczkę do USA ok. 6g, nieubezpieczoną, nie-priorytetową i zapłaciłem prawie 100zł. Paczka wysłana 7 grudnia doszła 16 stycznia - przez okres świąteczno-noworoczny było opóźniprenie.

Paczki wysyłane przez Pocztę Polską do USA - NIE MOGĄ być ubezpieczone. Powód: "nie mamy umowy z amerykancami" - to słowa "pani z okieknka".
    5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Jeśli chodzi o firmy spedycyjne to z zasady dla indywidualnego klienta ceny są szalone Zmieniają się one w chwili podpisania z firmą umowy, dlatego warto popytać znajomych (prowadzących sklepy, firmy itp.) czy nie mają takiej umowy podpisanej i załatwiać wysyłkę przez nich.

Uprawnienia umieszczania postów