masz i druga strone http://www.fourmilab.ch/cgi-bin/uncg...=MoonTopo.evifZamieszczone przez Venio
masz i druga strone http://www.fourmilab.ch/cgi-bin/uncg...=MoonTopo.evifZamieszczone przez Venio
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
No Gawryl.... fota żyletaZamieszczone przez gawryl
![]()
. Widać, że dokładnie wykonane lustro, ale w końcu to nie jest teleskop z MediaMarkt
. Jeśli masz mozliwość to zrób pare klatek po nowu, jak będzie cienki rogalik
.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
...i wystaw jakies wieksze to poszukamy smieci po apollo![]()
...
a feee ta strona ktorą my widzimy jednak o wiele lepszaZamieszczone przez gawryl
![]()
innego zdania jest opiekun obserwatorium - powiedzial, ze ,,Obrazek rzeczywiscie niezly, choc ciagle mam wrazenie, ze klisza daje lepsza rozdzielczosc. Jednak moze mi sie tak tylko wydaje.'' - slabosc spowodowana byla poruszeniami teleskopu - sprzet byl jakos ,,dziwnie'' niestabilny...dodatkowo: nie daje sie ustawic precyzyjnie ostrosci - trzeba robic kilka fot ,,na czuja'' :/Zamieszczone przez Diodak
cos bede robic, a jak sie uda-pokaze.Zamieszczone przez Diodak
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Kurcze... zachęcony opisem w Wyborczej (18 minut po północy jego tarcza zacznie się zmieniać na niezwykły brunatno-czerwony kolor i inne takie) siedziałem do późna - a tu qpa, jedyne co udało się uzyskać to obrazek gdzie z grubsza coś tam widać, że w rogu jest ciemniej... Czy w Polsce było jakoś ciekawiej?
To zaćmienie było półcieniowe, czyli Księżyc wchodził tylko w półcień Ziemi, a nie cień jak to jest przy zaćmieniu całkowitym. Przy półcieniowym widać tylko szare pociemnienie, a czerwonkawy kolor widać tylko przy całkowitym i to podczas fazy całkowitej.Zamieszczone przez muflon
Fota lux i nie coś tam widać tylko widać wszystko... więcej nie będziedlatego jak u mnie były chmury to się specjalnie nie przejąłem bo zjawisko mało efektowne, chociaż warto raz w życiu poobserwować. Za to już 29 marca mamy piekne zaćmienie Słońca... kupujcie folię Baader na filtry 8).
Wyborcza i tak jest w miarę wiarygodna. W mniejszych czy lokalnych gazetach to protrafią z zaćmienia zrobić serię (!) następujących po sobie zaćmień, itd itpZamieszczone przez Tomasz Golinski
.
Ostatnio edytowane przez Diodak ; 18-03-2006 o 21:57
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Muflon w innym watku przypomnial mi ten watek wiec dokladam do kolekcji: