Pokaż wyniki od 1 do 10 z 173

Wątek: Łysy strikes back

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Kurcze... zachęcony opisem w Wyborczej (18 minut po północy jego tarcza zacznie się zmieniać na niezwykły brunatno-czerwony kolor i inne takie) siedziałem do późna - a tu qpa, jedyne co udało się uzyskać to obrazek gdzie z grubsza coś tam widać, że w rogu jest ciemniej... Czy w Polsce było jakoś ciekawiej?
    To zaćmienie było półcieniowe, czyli Księżyc wchodził tylko w półcień Ziemi, a nie cień jak to jest przy zaćmieniu całkowitym. Przy półcieniowym widać tylko szare pociemnienie, a czerwonkawy kolor widać tylko przy całkowitym i to podczas fazy całkowitej.

Fota lux i nie coś tam widać tylko widać wszystko... więcej nie będzie dlatego jak u mnie były chmury to się specjalnie nie przejąłem bo zjawisko mało efektowne, chociaż warto raz w życiu poobserwować. Za to już 29 marca mamy piekne zaćmienie Słońca... kupujcie folię Baader na filtry 8).

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Daleko od kraju jesteś więc można zrozumieć, że nie wiesz, że informacje podane w Wyborczej są z reguły nieprawdziwe
    Wyborcza i tak jest w miarę wiarygodna. W mniejszych czy lokalnych gazetach to protrafią z zaćmienia zrobić serię (!) następujących po sobie zaćmień, itd itp .
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 18-03-2006 o 21:57
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Uprawnienia umieszczania postów