Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 53

Wątek: Canon 600/4 L

Domyślnie

W długich tele /* można używać IS gdy szkło jest na statywie i ma to wielki sens - szczególnie przy ogniskowej 600mm.
    sa rozne szkoly jedni foca na stawywie z is inni twierdza ze is wprawia wibracje na dobrym statywie
    ja zas uwazam ze is strasznie opoznia w niektorych momentach dlatego nigdy nie uzywam is na statywie
    dzwiganie tego w plecaku jest wyczerpujace a co dopiero focenie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Gdybyś miał 600tkę w podpisie to byłbyś bardziej wiarygodny a tak to...
    Jak nie mam czegoś w podpisie wcale to nie znaczy, że tego czegoś nie miałem już w ręce. Proponuję wyjdź z propozycją, aby w umieszczać w stopce także to, co trzymało się już w rękach (oprócz tego co się ma na stanie) - może wtedy rozmówca będzie dla Ciebie bardziej wiarygodny. Wybacz - ale spodziewałem się po Tobie innego toku rozumowania

...... niestety w Twoje gdybanie nie można uwierzyć......
    Jest to tylko Twoja subiektywna ocena
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 07-07-2009 o 18:51 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

co wy z tym trzymaniem ??
    to nie jest ciezarek tylko obiektyw jesli bede chcial potrenowac to wezme sobie do dzwigania chantelki
    a jak bede chcial pofocic 600mm to podloze pod to statyw

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Jago - z całym szacunkiem - ewidentnie nie masz żadnego doświadczenia w używaniu długich supertele a się mądrzysz... Najpierw spróbuj, później pisz.
    Tutaj się z Tobą nie zgodzę - mam małe doświadczenie w używaniu długiego tele (oczywiście w z Twoim moje może być znikome).
    Jeśli chodzi o moje mądrzenie się, to może masz i rację

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    przeciez ma
    W tym momencie to już jesteś złośliwy

A... przepraszam
    Ty Vitez chyba też - jednak już Tobie raczej to nie przystoi

W każdym razie moja skromna osoba chyba nie jest tematem tego wątku i proponuję zakończyć ten EOT. Oczywiście pozdrawiam wszystkich moich rozmówców i sorry, jak z czymś "zmuliłem" - niestety nic nie jest doskonałe :-( Na szczęście żyjemy już w takich czasach, że każdy może wyrażać swoje zdanie
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 07-07-2009 o 18:52 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guest1 Zobacz posta
    a gdzie sa takie miejsca ??
    jesli masz czasy 1/20 to is przy 600mm na co sie zda ??
    Gdziekolwiek, zamontuj takie szkło na statywie, włącz Live view jeśli masz, wciśnij spust do połowy i ... podziwiaj różnicę z i bez!

pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ze mnie kawał chłopa jest ale trzymanie 1D + 300 2.8 w rekach jest juz meczace na dluzsza skale w ciagu jakies imprezy sportowej

100-400 wazy tyle samo co 70-200 2.8 wiec jest leciutki, uzywanie w takich lekkich szklach statywu czy monopodu jest raczej nie potrzebne, chyba ze ktos jest bardza wątły
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Wybacz - ale spodziewałem się po Tobie innego toku rozumowania
    Ty Vitez chyba też - jednak już Tobie raczej to nie przystoi
    A czemu tak personalnie do mnie?
    Parę osób używających/posiadających/macających to szkło nie zgadza się z Twoją opinią a Ty się upierasz i jeszcze personalne wycieczki robisz. Nie przystoi mi nie zgadzać się z Twoją opinią? Wybacz... ale spodziewałem się po Tobie innego toku rozumowania .
    Na szczęście każdy z czytających opinie swój rozum ma i oceni po swojemu na podstawie zaprezentowanych opinii czy da się tym szkłem cały dzień wymachiwać...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale za nim coś napiszesz, to szybciej pomyśl - z 6-cioma w ręce może mieć kłopot przedszkolak, ale nie dorosły facet (drugie zdjęcie w #23) - chyba że wypuści się on z takim w maraton
    Mi się zawsze podobała taka analogia: aparat+obiektyw to nie jest kilka kilo zakupów, które się trzyma w ręku (lub rękach) i niesie do domu. To jest kilkulitrowa butelka wody, którą się trzyma w rękach wyciągniętych prosto do przodu. I w tym kontekście trzeba rozpatrywać różnice.

A konkretnie i z praktyki: 500/4IS mogę operować swobodnie przez cały dzień, właściwie nie wypuszczając go zbytnio z ręki. Ba, parę dni pod rząd Natomiast co do 400/2.8 lub 600/4 - więcej bawiłem się tylko tym pierwszym, ale klasa wagowa ta sama. To są obiektywy (zakładając brak podpórki) do położenia na ziemii i podnoszenia tylko na kilkadziesiąt sekund/kilka minut, do oddania strzału. I to jest opinia właścicieli, nie moja.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guest1 Zobacz posta
    sa rozne szkoly jedni foca na stawywie z is inni twierdza ze is wprawia wibracje na dobrym statywie
    ja zas uwazam ze is strasznie opoznia w niektorych momentach dlatego nigdy nie uzywam is na statywie
    dzwiganie tego w plecaku jest wyczerpujace a co dopiero focenie
    Myśmy robili próby ze statywem astronomicznym :wink: (do teleskopu) ciężki jak diabeł - i na nim też IS pomagał - szczególnie przy łapaniu ostrości. Ale zgadzam się, że są różne szkoły bo sam słyszałem podobne zdania jak Twoje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Myśmy robili próby ze statywem astronomicznym :wink: (do teleskopu) ciężki jak diabeł - i na nim też IS pomagał - szczególnie przy łapaniu ostrości. Ale zgadzam się, że są różne szkoły bo sam słyszałem podobne zdania jak Twoje.
    A to jest insza inszość. Ostatnio próbowałem sobie podpiąć do 500 jednocześnie TCx2 i x1.4 (odpowiednio solidnie zamocowane). Tu rzeczywiście IS wyraźnie pogarszał stabilność obrazu, po jego włączeniu, na maksymalnym podglądzie (LV) zaczynało to tak jakby "pływać".

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów