Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Sztuka Ekranowania-Andrzej Dragan (TVP Kultura)

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Sztuka Ekranowania-Andrzej Dragan (TVP Kultura)

http://www.fikfilm.com/pl/node/234 Trochę inna twarz Andrzeja Dragana. Zupełnie nie przypuszczałem, że ten facet ma takie podejście do fotografii.
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Najlepszy cytat, jaki do tej pory słyszałem

"Niczego nie szukam w fotografii. To jest dla mnie hobby. Z obrzydzeniem słucham jak ludzie na wernisażach rozgadują się na temat wielkiej roli swojej działalności A to jest po prostu rozrywka. Kiedy robię wystawy, ludzie często się czegoś doszukują, nadinterpretują, szukają ukrytej głębi albo jeszcze czegoś. Staram się wtedy sprowadzać ich na ziemię, co się oczywiście kończy rozczarowaniem. Ale trudno, nie będę oszukiwał, nie kryję w fotografii żadnej filozofii, pasuje mi po prostu taka estetyka."

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Dragan Draganem, ale sposób realizacji samego programu jest delikatnie mówiąc żenujący.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrusb Zobacz posta
    Najlepszy cytat, jaki do tej pory słyszałem
    Też mi sie podoba. Przy takim podejściu życie staje sie lżejsze. Do przemyślenia dla wielu forumowiczów .

swnw.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Dragan Draganem, ale sposób realizacji samego programu jest delikatnie mówiąc żenujący.
    Tam żenujący, pełen ahtyzm, aż dziwne że nie w kwadracie

Domyślnie

Co jest niby takiego żenującego w sposobie przestawienia? Fakt, że reżyser (w odróżnieniu od drugiego filmu) zrobił więcej niż jedno ujęcie twarzy z przodu, jedno z boku i przebitki na zdjęcia? No comment...

A sam Dragan - zdjęcia bardzo mi się podobają, filozofia już mniej

Tym bardziej, że w pewnym sensie sam sobie zaprzecza, mówiąc, że jedyne co go interesuje to estetyka, a gdy opowiada o zdjęciu anorektyczki to sam stwierdza, że chodziło mu o pokazanie kontrastu normalnej twarzy i zdeformowanego ciała. I pokazanie tego w sposób który na początku ma widza wprowadzić w błąd. Stwierdza również, że w pewnym sensie to miało sprowokować do myślenia. Więc estetyka estetyką i zapewne w jego zdjęciach to ona gra pierwsze skrzypce, ale tak naprawdę facet nie jest konsekwentny w tej filozofii robienia zdjęć bez jakiegokolwiek głębszego sensu.

Uprawnienia umieszczania postów