Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Sigma 17-70 warto?

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Raczej nic z tych fotek nie wynika. Fotografowanie wydruku planszy testowej , aby było miarodajne wymaga ustawienia planszy i aparatu pod odpowiednim kątem.
    Na drugim śrubki teleskopu nie wyglądają ostro , ale to chyba za mało. W tle za teleskopem miałeś pudełka i metki z napisami. Trzeba było postrzelać sobie w te pudełka. Też nie mam jakiegoś specjalnego doświadczenia w testowaniu dlatego miałem ze sobą drugi obiektyw referencyjny dla porównania efektów.
    Ostatnio edytowane przez jacapa ; 01-07-2009 o 23:46
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wg mnie jak na tej klasy szkło to jest nieźle. Może są ostrzejsze sztuki ale ta jest wystarczająca. Ważne że trafia tam gdzie chcesz. Od zoomu nie ma co wymagać niesamowitej ostrości, od tego są stałki

Początki nałogu

Domyślnie

No właśnie, chodziło mi o wskazówki co do autofocusa - chyba jest dobrze, prawda?Wg mnie ta sigma ma lepszą rozdzielczość niż canon 28-105 II USM, przynajmniej ten egzemplarz canona, który mam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Leszno WLKP

Domyślnie

mnie się też tak - że ostrzej - ale tutaj tablice by trza było uruchomić. A pisząc wypluty miałem na myśli po prostu - wyprodukowany przez aparat taki skrót myślowy.
    Ja tam polecam tą sigmę - jeśli tylko nie jesteś onanistą sprzętowym który musi mieć doskonałe szkło.
    Ostatnio edytowane przez snil ; 06-07-2009 o 23:50
    C20d; S17-70.DG, ,c55-250.IS, s120-400.DG.HSM.OS; C430ex; m42; Cokin P,A.

Dopiero zaczyna Awatar Desperado
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

[QUOTE=rosim;669070]Wrzucę jeszcze kilka innych ze sklepu, pomóżcie coś stwierdzić. We wszystkich zdjęciach ostrość była ustawiona na centalny punkt.

Witam,

jak dla mnie ma lekkiego BF tak na moje oko. Ale to trzeba by z tablicami dokładnie sprawdzić.

Jeśli chodzi o rozdzielczość, to na prawdę zaskoczyła mnie na duży + i ostrzenie od pełnej dziury.
    Niestety egz który miałem miał obłędnego FF/BF :neutral:i oddałem, choć.... jeszcze się zastanawiam.
    jeśli coś komuś to pomoże to zapraszam tu:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=49667

też rozważałem...

Początki nałogu

Domyślnie

Sigma 17-70 ostrzy chyba nienajgorzej, jpg wprost z aparatu bez żadnej obróbki czas 1/500, przesłona 5
    http://img40.imageshack.us/img40/25/img1395s.jpg

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów