Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Canon 24-105 4 is l

Mieszany widok

Domyślnie Canon 24-105 4 is l

Witam,

zastanawiam się nad zakupem obiektywu 24-105mm F/4 jako typowej "spacerówki"

W tej chwili posiadam Tamron 17-50mm F/2,8, ale trochę mi za mało na drugim końcu.
    Poza tym mam jeszcze 70-300mm F/4-5.6 i dwie stałki 50mm F/1,4 i 85mm F/1,8 - więc na jasnym szkle mi nie zależy.

Jeżeli się zdecyduję na 24-105 to pewnie również będę się zastanawiał nad 10-22mm, bo zabraknie mi szerokiego kąta

Wszystko pracuje na dzień dzisiejszy pod 450D, ale tutaj również zastanawiam się nad zmianą na 50D.

Co do przeznaczenia, to jak widać po do wszystkiego, co przyciągnie moją uwagę - typowe focenie z zamiłowania

Co o tym wszystkim myślicie - jakieś wskazówki co powymieniać, co zostawić itd ? - Z góry dzięki za pomoc, bo coś chcę zmienić, a do końca nie mogę się zdecydować co i na co

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przeszukaj forum, bo wątki tego typu już są, jeden z przykładów: http://canon-board.info/showthread.php?t=47653

Domyślnie

od dwóch miesięcy czytam forum - myślałem, że samemu coś wyczytam, ale im więcej tematów przeczytałem, tym większy mam mętlik w głowie - stąd moje pytanie - uwierz mi - nie jestem typem osoby, która znajduje f necie forum i od razu na nim zadaje pytanie

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mauy Zobacz posta
    od dwóch miesięcy czytam forum
    to ja powiem tak: przestań czytać ten internet i idź robić zdjęcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Tylko powtarzam - czy będziesz wtedy korzystał ze stałek. Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam.
    Wiesz - stałki są w tej chwili do portretów i w razie potrzeby gdzie światła brakuje - wiem, że niektórzy twierdzą, że stałki to najlepsze szkła i nie akceptują zoomów - ja jednak jeszcze do takich nie należę - może kiedyś to się zmieni.

W tej chwili chciałbym jakiś dobry zoom jako uzupełnienie całości - co do noszenia wszystkiego, to jakoś mi się to jeszcze nie znudziło - plecy jeszcze wytrzymują :-P

Cytat Zamieszczone przez macgyver9 Zobacz posta
    to ja powiem tak: przestań czytać ten internet i idź robić zdjęcia.
    czytać też trzeba - a zdjęcia to inna bajka, choć faktycznie za mało tego robię (skąd o tym wiedziałeś) ??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mauy Zobacz posta
    od dwóch miesięcy czytam forum - myślałem, że samemu coś wyczytam, ale im więcej tematów przeczytałem, tym większy mam mętlik w głowie - stąd moje pytanie - uwierz mi - nie jestem typem osoby, która znajduje f necie forum i od razu na nim zadaje pytanie
    Ale jednak na to wygląda.

http://canon-board.info/announcement.php?f=21&a=3

"3. Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Wskazane jest również uprzednie skorzystanie z google. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi)."

Domyślnie

stać cie to brać i nie gadać. jesteś już praktycznie zdecydowany, ale wygląda to jak byś szukał poparcia u innych. Szkło dobre, jeśli Ci nie zależy na świetle to tym bardziej dobre ;] Kupuj i nie zastanawiaj się dłużej. Na pewno nie pożałujesz.

Domyślnie

dokładnie tak jak mówisz -zdecydowany chyba jestem i szukam potwierdzenia - na świetle mi nie zależy, a w razie czego są stałki

Pełne uzależnienie

Domyślnie

potwierdzam. Ja tego szkla prawie nigdy nie zdejmuje (40D) czasami 35/2 i 85/1.8 sporadycznie 100/2.8.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Jak planujesz kupis 10-22 to ja bym sprzedał 17-50

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów