Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Zestaw oświetleniowy SQ-201 - 2x 200 Ws

Coś już napisał

Domyślnie Zestaw oświetleniowy SQ-201 - 2x 200 Ws

Witam,
    Jak w temacie, mam pytanie to ten zestaw oświetleniowy SQ-201 - 2x 200 Ws Quantuum. Chodzi mi głównie o to, czy przy tej cenie warto go kupić. Kosztuje 1049zł. Wydaje się, że jest dość mobilny i całkiem komfortowy. Firmę quantuum już znam. Zarówno z mojego doświadczenia, jak i doświadczenia znajomym. Chodzi mi głównie o to, czy opłaca się go brać. Zależy mi na tym, aby można było go brać ze sobą, mam na myśli to, że woziłabym go ze sobą między domem, mieszkaniem a studio i może jakieś inne miejsca. Czy ma ktoś z Was już doświadczenia z tym zestawem? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Nie spieszy mi się z zakupem, bo być może wyjadę teraz na dłuższy okres, jednak chciałabym się wcześniej rozeznać. Jeśli zostanę w kraju, to kupuję od razu, o ile tylko warto

Początki nałogu Awatar adikPL
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

no to ja się dołączę to pytania. jak się ten zestaw sprawuje w oświetleniu całych postaci, czy te dołaczone parasolki nie są do za małe, czy moc lampek jest wystarczajaca by zadowalająco pokryć całą postac? No i czego używacie do podświetlenia tła (macie jakąś tanią alternatywę? czy zwykłe lampki biurowe nadają się do tego?
    Pozdrawiam
    www.adriankordas.blogspot.com
    -------------------------------
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Coś już napisał

Domyślnie

Wiesz, cena to już powiedzmy schodzi na bok. Dzięki jednak za zainteresowanie i linka. Chodzi mi jednak ogólnie o sprzęt. Czy warto go zakupić. Całych postaci nie fotografuję zazwyczaj, choć może najwyższa pora i spróbować w tym kierunku...Niemniej interesuje mnie również, jak to jest przy fotografowaniu całych sylwetek, czy te parasolki dają radę? Jak nie...to doświtlenie blendą czy softboxem pozostaje
    adikPL co po podswietlania tła - używam czegokolwiek Co jest pod ręką. bywały i latarki kiedyś ) Tak serio, to myslę, że tło stanowi najmniejszy problem...choć, czasem ciężko je porządnie doświetlić. Czasem mi się zdarzało podświetlać tło lampą sufitową z halogenami. Oczywiście nie była przymocowana do sufitu Wiesz..na kawałku metalu kilka halogenów, które możesz ustawić w różnym kierunku. Taką kiedyś miałam w pokoju i wywiozlam do znajomego do studia. Przydaje się bardzo często

Uprawnienia umieszczania postów