Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Archiwizacja zdjęć w czasie długiej podróży

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert.5055
    Ja jako "sprzetowiec" moge powiedziec, ze w ciagu ostatnich 10 lat padlo mi juz 6 dyskow 2,5" od 40 do 80 GB w laptopach i to przyzwoitych.
    A ja jako "były sprzętowiec" :-) dorzucę że o ile mi (odpukać) jeszcze żaden 2.5" sam z siebie nie padł, to moja żona w ciągu roku załatwiła dwa :-) (w Dellu Inspironie).

I co do wytrzymałości dysków 3.5" to w sumie też mam jak najlepsze zdanie. Za studenckich czasów miałem okres, że co najmniej dwa razy dziennie nosiłem niesławnego Seagate 8GB w kieszeni za rączkę, radośnie nim machając przez całą drogę - wymieniłem dwie kieszenie (złącza posżły), a dysk dalej działał :-)

Dodatkowym minusem jest pojemnosc. Obecnie najbardziej pojemny dysk twardy 2,5" to 160 GB przy zabojczej cenie.
    Ooo ja póki co największe co miałem w ręku to 100GB :-)

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dysk dyskowi nie równy. Ja miałem dwa identyczne dyski Toshiby 30 GB 2,5 cala. Oba pracowały przez pół roku w laptopach, zostały zastąpione na większe i trafiły do kieszeni jako dyski przenośne. Jeden dysk padł mi po krótkiej przejażdżce samochodem (kieszeń z dyskiem leżała na fotelu). Drugiego używam do dziś, a przeżył dość spory upadek, gdy mały syn znajomego chciał zobaczyć, co leży na biurku i ściągnął podkładkę na blat, razem z dyskiem, z którego były właśnie kopiowane dane. Dysk się wypiął z przejściówki na i uderzył w podłogę. Stało się to pół roku i od tamtej pory dysk na szczęście działa. Chociaż myślałem, że będzie kaplica.
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Question

Cytat Zamieszczone przez qiq
    Czas podróży to 4 do 6 lat (oceniając wstępnie) [...]

No i jestem ciekaw.. jak to sie zaczelo/skonczylo ?
    Wiecej pisania poza tym watkiem nie znlazlem.
    Nowego pisania..

Na stronie autora po Berlinie cisza..
    Hm..

Moze przeczyta i odpowie 'z jakiejs szerokosci' ?

Pozdrawiam autora,
    powodzenia - gdziekolwiek jestes ;-)

Parteq

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Może w tak zwanym międzyczasie okazało się, że zdjęcia jednak nie są najważniejsze? Taką ewentualność też można rozważyć...

Bywalec Awatar Duty

Domyślnie

A coś takiego by się nie nadało?:

http://www.cennik.incom.pl/?strona=s...l=HDWDZAFC3210
    Nieważne, jaki sprzęt posiadasz. Ważne, jak go potrafisz wykorzystać.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qiq
    ... Właśnie się dowiedziałem, że w afrykańskich tempereturach cała elektronika pada...
    Zdecydowanie tego NIE POTWIERDZAM.
    Pisze na podstawie moich 12 miesiecznych doswiadczen robienia zdjec w wysokich temperaturach (max okolo 50 st C w cieniu)
    Robilem 6 miesiecy EOS 30 oraz G5 i kolejne 6 miesiecy EOS 20d. W moim przypadku zero problemow. Bardziej trzeba walczyc z kurzem/pylem niz temperatura. Oczywiscie zakladam ze nie bedziesz sprzetu kladl a ciemnym plecaku w pelnym sloncu zamiast w cieniu

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    Zdecydowanie tego NIE POTWIERDZAM.
    Pisze na podstawie moich 12 miesiecznych doswiadczen robienia zdjec w wysokich temperaturach (max okolo 50 st C w cieniu)
    Robilem 6 miesiecy EOS 30 oraz G5 i kolejne 6 miesiecy EOS 20d. W moim przypadku zero problemow. Bardziej trzeba walczyc z kurzem/pylem niz temperatura. Oczywiscie zakladam ze nie bedziesz sprzetu kladl a ciemnym plecaku w pelnym sloncu zamiast w cieniu
    Potwierdzam, robiłem nawet w odrobine wyższych temperaturach ok. 57 st. i z 20D wszystko ok. czego nie można powiedzieć o właścicielu
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów