Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: 40D - oryginalny grip - wskazania baterii

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Powiedzmy sobie szczerze. Te gripy to idealne, niestety nie są

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ja mam coś podobnego ale innego - , które grip pokazuje jako rozładowane (miganie a potem wyłączenie aparatu), wsadzone pojedynczo do samej puszki bez gripa jeszcze chwilę pociągną - jakies kilkanaście zdjęć na każdej.
    Tak więc wiem że jeśli nie mam zapasowych przy sobie to po rozładowaniu pary w gripie, odkręcam gripa i wsadzam je pojedynczo mając jeszcze rezerwę na jakieś 30 zdjęć...
    Wszystko to trochę dziwne, biorąc pod uwagę fakt ile kasy za to daliśmy. :-(
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Bo moim zdaniem Vitez trochę naogólnie. Pomiar baterii w korpusach jest poprawny i działa tak jak należy. Problemy z błędami pomiarów itd pojawiają się tylko w momencie dopięcia gripa. Na gripa już aż tyle kasy nie daliśmy, ale to i tak jest smutny fakt.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Wszystko to trochę dziwne, biorąc pod uwagę fakt ile kasy za to daliśmy. :-(
    Wiesz... działa to działa, wiem ile na akumulatorkach zdjęć zrobię i to mi wystarcza. Narzekanie "tyle kasy dałem a nie jest ideałem" to wg mnie zbyt onanistyczne podejście i chyba z tego wyrosłem .

Domyślnie

Ja mam inny objaw z BG-E2N jak chciałem update biosu zrobić w 40D to przy gripie pokazywał mi komunikat że nie mam wystarczającej ilości energii, pomimo że świeciło na wyświetlaczu aparatu pełny akumulator, dopiero po rozmontowaniu bez gripa na losowo wybranym udał się upgrade...
    Canon FF i słoików kilka

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Przypominam, że opór układu rośnie wraz z odległością od odbiornika i wraz z ilością połączeń pośrednich typu "na szybki docisk", zwłaszcza wykonanych z metali lubiących tlen (nieszlachetnych) - i żadna kasa tego nie zmieni.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Wiesz... działa to działa, wiem ile na zdjęć zrobię i to mi wystarcza. Narzekanie "tyle kasy dałem a nie jest ideałem" to wg mnie zbyt onanistyczne podejście i chyba z tego wyrosłem .
    Nie zupełnie to miałem na myśli. Gdybym kupił chińczyka deltę czy coś podobnego siedziałbym cicho, ponieważ kupiłem oryginał to się wkurzam, bo uważam, że powinno normalnie działać, w końcu na opakowaniach nie napisano china tylko japan. I powtarzam nie chodzi o dokładność tylko o to, że na świeżej baterii grip krzyczy że jest rozładowana, a wcześniej (ok. roku) tego nie było. A onanizmu nie widzę w tym żadnego, po prostu wystarczy że będzie normalnie działać.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Nie zupełnie to miałem na myśli. Gdybym kupił chińczyka deltę czy coś podobnego siedziałbym cicho, ponieważ kupiłem oryginał to się wkurzam, bo uważam, że powinno normalnie działać, w końcu na opakowaniach nie napisano china tylko japan. I powtarzam nie chodzi o dokładność tylko o to, że na świeżej baterii grip krzyczy że jest rozładowana, a wcześniej (ok. roku) tego nie było. A onanizmu nie widzę w tym żadnego, po prostu wystarczy że będzie normalnie działać.
    No ale masz oryginał 40D a nie chińską podróbkę i nie wkurza Cię że LCD nie działa normalnie? Że AF potrafi się pomylić? Że migawka może paść w każdym momencie? Itd itp.
    Dla mnie grip działa normalnie bo spełnia swoje główne założenia i bo od lat nie patrzę na wskaźnik stanu baterii.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów