Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Czemu nie działa w mojej 580 lampa wspomagajaca AF??

Mieszany widok

Domyślnie Czemu nie działa w mojej 580 lampa wspomagajaca AF??

j.w. Czy cos zmienilem w ustawieniach??Czy cos innego?

Domyślnie

sprawdzalem w customach mojego 10d i zadne ustawienia Af Asist nie pomagaja.Czy to znaczy ze wysiadla mi lampa wspomagajaca w 580???:/

Domyślnie

hmm,sprawdzilem teraz z programem zielonym i dziala-widac czerwona siatke pomiarową.Teraz mnie zastanawia czemu w innych programach wspomaganie nie dziala?
    Ostatnio edytowane przez electron ; 19-08-2005 o 22:24

Początki nałogu Awatar gr86
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

spróbuj centaralny punkt AF
    EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |

Bywalec
    Miasto
    Żywiec

Domyślnie

Zobacz w C.Fn. lampy pozycja 12 czy czasami nie masz wyłączonego wspomagania.Pozycja 1-wyłączone,0-działa wspomaganie.Ale jak sie nie mylę w zielonym chyba by też nie działało.Tak czy siak zernij tam.

Domyślnie

Juz wiem coi sie stało,chodziło o tryb nastawu ostrości:w AL servo nie działa wspomaganie,w one shot -ok i w AL focus -tez ok.pozdrawiam wszystkich

Domyślnie

jeszce mam male pytanie: czy jesli czesc wiazki wysylanej z lampy(chodzi mi o ta czerwona siatke pomiarowa z lampki wspomagajacej) natafi na oslone przeciwsloneczna na obiektyw to czy to moze spowodowac bledy w pomiarze ostrosci??

Bywalec Awatar PALOMBO
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

raczej nie , bo czerwona siatka służy tulko do "kontrastu" dla AF , anie mieżenia odległości
    20D , latarka i jakieś szkło

Domyślnie

to moge sie nie przejmowac tym ze czesc tej czerwonej siatki pada na oslonke?czy trzeba raczej zainwestowac w inna oslonke?pzodrawiam

Uprawnienia umieszczania postów