Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 75 z 75

Wątek: Lustrzanka dla amatora - C 1000D vs 500D

Coś już napisał Awatar szunaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciboq Zobacz posta
    (...)
    hehe a tak na marginesie naprawde kochamm to forum za wspaniale rady :
    "1000d czy 500d" odpowiedz kup 40d
    Pozdrawiam
    No i wykrakałeś :-D

A wracając do tematu i poruszonych rozterek to warto majson czytać o czym napisał wagant i jakie ma kryteria. W poście nr 41 napisał:
    Nie piszcie kup tańszy + lepsze szkło - nie o to chodzi .
    Pozdrawiam.
    mojego Canona EOS chciałbym zawsze mieć przy sobie

Coś już napisał

Domyślnie

ehmm no tak tez nie doczytałem z tym szkłem ale i tak postawił bym na 1000D sam zobaczysz czego ci brakuje i czy naprawdę przeszkadza ci plastik ja jak go stawiam na statywie to mógłby być zrobiony z gumy do żucia i tak by mi to nie przeszkadzało strzelam z kabla wiec nawet rzadko go dotykam jak nosze sprzęt to podpięty do statywu i niosę "statyw" co ma 500D czego nie ma 1000D to już sam możesz ocenić ale wtedy na pewno zdecydujesz się na liczbę dwu cyfrowa albo od razu xD a nie 500D
    racja jest ze przy odsprzedaży wiele na nim nie stracisz
    hmm co do przerabiania XXX RAWow do JPG no to wydaje mi sie ze naprawdę nie jest to powód który miałby decydować o wyborze puchy, zawsze moze kompa na noc zostawić

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wszystko czytam , tym bardziej że czas na kupowanie aparatów zły ( drożeje wszędzie ).Co do lepszego szkła też o tym myśe , ale to temat do innego działu , a tak wogóle ze wzgledu na dobry uniwersalny 18-105 zaczynam zastanawiać się nad N d3100 . Tylko to sterowanie ....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    wypowiadających się zapraszam do czytania postów 41 , 51, 59 , dzięki .
    Ostatnio edytowane przez wagant ; 21-01-2011 o 15:09 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mike83 Zobacz posta
    ... Co sądzicie o tych dwóch modelach?
    Który będzie lepszy na początek dla amatora z pewnym dorobkiem?
    Nie podoba mi sie temat watku, niby dlaczego amator ma sie ograniczac do tego typu aparatow, kupuje to co sobie wybierze i na co go stac. Ma ochote na 1-ke, 5-ke, czy 1000-ke to sobie kupuje, i co z tym bedzie robil to jego sprawa.

Początki nałogu Awatar OrzelPiotr
    Miasto
    St-ce

Domyślnie

Jako, że to zbliża się koniec tematu pozwoliłem sobie na offtopa.

Podstawowym problemem tego i nie tylko tego tematu, jest przedstawianie tych samych argumentów przez różne osoby...
    W efekcie, żeby się czegoś dowiedzieć trzeba przebrnąć przez 6 stron złożonych z dokładnie tych samych postów, (inaczej sformułowanych) plus jedną stronę stanowi wszechobecna polemika dwóch osób na temat nie będący przedmiotem zapytania.

Było by łatwiej pisać "jw." + ewentualne nowe spostrzeżenie/a.

Pozdrawiam

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów