ehmm no tak tez nie doczytałem z tym szkłem ale i tak postawił bym na 1000D sam zobaczysz czego ci brakuje i czy naprawdę przeszkadza ci plastik ja jak go stawiam na statywie to mógłby być zrobiony z gumy do żucia i tak by mi to nie przeszkadzało strzelam z kabla wiec nawet rzadko go dotykam jak nosze sprzęt to podpięty do statywu i niosę "statyw" co ma 500D czego nie ma 1000D to już sam możesz ocenić ale wtedy na pewno zdecydujesz się na liczbę dwu cyfrowa albo od razu xD a nie 500D
racja jest ze przy odsprzedaży wiele na nim nie stracisz
hmm co do przerabiania XXX RAWow do JPG no to wydaje mi sie ze naprawdę nie jest to powód który miałby decydować o wyborze puchy, zawsze moze kompa na noc zostawić![]()
Wszystko czytam , tym bardziej że czas na kupowanie aparatów zły ( drożeje wszędzie ).Co do lepszego szkła też o tym myśe , ale to temat do innego działu , a tak wogóle ze wzgledu na dobry uniwersalny 18-105 zaczynam zastanawiać się nad N d3100 . Tylko to sterowanie ....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
wypowiadających się zapraszam do czytania postów 41 , 51, 59 , dzięki .
Ostatnio edytowane przez wagant ; 21-01-2011 o 15:09 Powód: Automerged Doublepost
Jako, że to zbliża się koniec tematu pozwoliłem sobie na offtopa.
Podstawowym problemem tego i nie tylko tego tematu, jest przedstawianie tych samych argumentów przez różne osoby...
W efekcie, żeby się czegoś dowiedzieć trzeba przebrnąć przez 6 stron złożonych z dokładnie tych samych postów, (inaczej sformułowanych) plus jedną stronę stanowi wszechobecna polemika dwóch osób na temat nie będący przedmiotem zapytania.
Było by łatwiej pisać "jw." + ewentualne nowe spostrzeżenie/a.
Pozdrawiam