Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Lustrzanka dla amatora - C 1000D vs 500D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mike83 Zobacz posta
    Faktycznie 450D to rozsądna propozycja. Zobaczymy jednak czy aparat ten będzie dostępny za jakiś czas.........
    Za jakiś czas na pewno nie.

Cytat Zamieszczone przez Mike83 Zobacz posta
    Z tego co wszędzie czytam to najważniejszym wyborem jest system, a puszka to już sama jakaś w ręce wpadnie
    System i szkła w tym systemie - puszka jak napisałeś sama jakaś w ręce wpadnie.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 04-07-2009 o 09:37 Powód: Automerged Doublepost
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Arturro7
    Guest

Domyślnie

Bry ..

To Ja mam takie szybkie pytanko
    ( tylko proszę na Mnie nie krzyczeć że się dołączyłem do tematu ).
    Z racji tego że dyskusja dotyczy 1000D i 500D to chciałbym się spytać ...
    Ktoś sprawdzał czy 500D działa z kartami SDHC o pojemności 16 GB ? .

Szukałem na Google i powiem szczerze że dużo to nie znalazłem, prawie nic.
    Coś tam pisali że jednemu działa , drugiemu nie .
    W serwisie Canona odpowiedź była w stylu wujka dobra rada - "uprzejmie informujemy,
    iż firma Canon testowała karty pamięci SDHC do 4GB. W zależności od firmy
    produkującej karty pamięci, nie wszystkie powyżej 4GB są kompatybilne do EOS 500D"
    Serwis C.S.I. Foto na Żytniej - odpowiedź dokładnie taka sama.

Nie mam żadnego zaufanego sklepu gdzie mógłbym iść i testować sobie pamięć przez zakupem a
    kupowanie karty za ponad stówę w ciemno jakoś mi się nie widzi.

Z góry dzięki za odpowiedź.

pozdr.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Używam 500d z kartami SDHC 8GB firm SanDisk i Kingston. Niestety 16GB akurat nie było w sklepie. Oczywiście żadnych problemów. Nie sądzę by z 16GB miały się pojawić jakieś kłopoty. Pod warunkiem, że nie kupisz jakiejś bezsensownej tandety na allegro (tam np. karty 32 GB są już od dłuższego czasu w sprzedaży oraz masa innych podróbek za grosze).
    Pamiętaj, że jeśli chcesz korzystać z video w 500d, karta powinna być przynajmniej class 6.
    Pamiętaj też o czytniku. Oba moje czytniki (Lexar i Pentagram), mimo, że są nadal w sprzedaży, nie obsługują kart SDHC. Używam z konieczności na razie czytnika wbudowanego w Asusa Eee PC.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 04-07-2009 o 13:10

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    [...]
    Pamiętaj też o czytniku. Oba moje czytniki (Lexar i Pentagram), mimo, że są nadal w sprzedaży, nie obsługują kart SDHC. Używam z konieczności na razie czytnika wbudowanego w Asusa Eee PC.
    Kwestia odczytu SD/SDHC jest tylko i wylacznie kwestia softu, a nie hardware'u. Jednak nie z wszystkimi czytnikami upgrade'y moga dzialac.

Dla XPeka W przypadku Windows XP możemy ewentualnie skorzystać ze stworzonej przez Microsoft, mającej zaledwie 524 kilobajty, aktualizacji sterownika, którą pobierzemy z Microsoft Knowledge Base znajdującej się pod adresem support.microsoft.com/kb/934428. - ródło CHIP.

Z wszystkim tak jest, tak samo bylo z czytaniem SDHC w palmtopach, kwestia sterownika.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Arturro7
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arturro7 Zobacz posta
    Bry ..

..
    Ktoś sprawdzał czy 500D działa z kartami SDHC o pojemności 16 GB ? .
    Jeśli ktoś ma albo będzie miał podobny problem jak jak wcześniej to informuje że Canon 500D działa poprawnie z kartką Transcend SDHC HD Video 16GB .
    Obecnie takiej używam.

pozdr

Uprawnienia umieszczania postów