Mój monitor to najtańszy model 21,3" jaki był dostępny w czasie zakupu na rynku - daleko mu do świetnościZamieszczone przez Ramirez
Przez wszystkie posty zmierzałem do jednego - LCD już wyparło CRT. Nie mamy się co oburzać na fakty. To, że jeszcze w firmach pracuje się na monitorach CRT, i że spełniają swoje zadanie w wystarczającym zakresie nie upoważnia do głoszenia tez, że tylko High End monitory LCD mogą dorównać kineskopom.
Sam mam IIyamę - 22" CRT, najwyższy model, kupiony tuż przed zakończeniem produkcji - nieco ponad rok temu. Ma dobre odświeżanie - ale na 100Hz bardziej męczy niż LCD na 60Hz.
W sporze LCD-CRT jest tak, jakby posiadacze D60 i 10D twierdzili, że ich modele są takie super, że 5D to jeszcze nie to - bo za tani, dopiero od 1DsMKII można się przesiadać, ale to za drogo.
Gdyby takie twierdzenie wrzucić do działu "Canon dSLR" - rozpętałoby się piekło.
Nie można powielać takich rad w odpowiedzi na pytania LCD czy CRT? Przeczytaj pierwszy i drugi post w tym wątku - zrozumiesz, czemu to piszę z takim uporem.