Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: Co wybrać? 5D, 5DII czy może 50D

Bywalec Awatar armageddon
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

ostatnio takie glosy padaly od uzytkownika ktory chcial kupic obiektyw 600mm f/4 L
    Canon EOS 450D, 18-55 IS, 50mm 1.8, Speedlite 430 EX mark II kiedyś: 70-200mm f/4L, Lowepro Rezo 170AW

Domyślnie

a kto za parę lat będzie używał 5D chyba z sentymentów. Serwis będzie serwisował na tym robi pieniądze, jeżeli do 300D mają jeszcze części serwisowe np migawkę, wymieniłem 2 miesiące temu ( a jak stary jest ten aparat nie wspomnę ). To dlaczego nie mieliby serwisować 5d pierwszej wersji. Z tego co mi wiadomo części produkują do 5 lat po zakończeniu oficjalnej produkcji, a serwisowanie do 10 lat.
    Canon FF i słoików kilka

Domyślnie

Czytaj dalej "testy" na Optycznych to kupisz sobie... Sony!
    Z Cajsem AF nie jest duzym problemem...
    Prawdę powiedziawszy to z tymi obiektywami gdzie mam AF to też zadnych problemów nie zauwazyłem.
    W studyjnej spokojnej fotografii MkII będzie miodzio, mnie jeszcze AF nie zawiódł. Kwiatki, OK - nie uciekają, z pieskami już większy problem, ale trzeba po prostu wiedzieć PO CO się kupuje taki aparat. Do piesków 50D i smiga jak szatan... ale do spokojnej pracy w studio... nie masz co się zastanawiać!
    Pozdrawiam.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Zablokowany

Domyślnie

robiłem 5dMkII fotki jak Mój syn biegnie w moją stronę-fotek około 10 ciu,dystans od 20m do 2m -wszystkie trafione .nie wiem czy 5D ma słaby AF -ale to na pewno zależy też od szkieł jakie są podpięte.ja nie nażekamp-a z tych opini co tu czytam to wychodzi że jest masa fotografów którzy na maxa wykożystują możliwości aparatu-szoka że nie widać tego po fotkach jakie zamieszczają w galeriach

Bywalec Awatar fotomih
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    z tych opini co tu czytam to wychodzi że jest masa którzy na maxa wykożystują możliwości aparatu-szoka że nie widać tego po fotkach jakie zamieszczają w
    Bo liczy się świadomość posiadania

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ben73 Zobacz posta
    Intryguje mnie jedno stwierdzenie, pojawiające się na tym forum, że nie warto kupowac 5d bo za parę lat może byc problem z serwisem (brak częsci).
    Co sądzą o tym użytkownicy 5d mark I. Gdyż stoję przed wyborem aparatu, ale nie chciałym go zmieniac na inny przez dłuższy okres.
    Dwa miesiące temu mój EOS 50E był w serwisie. Jakoś nie płakali, że nie ma części do czternastoletniego aparatu...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ben73 Zobacz posta
    Postaram się znaleźć, ale jedno jest pewne że wyczytałem to na tym forum (gdyż innych nie czytam).
    Nie było napisane dosłownie, że mam problem z naprawą mojej piątki, tylko forumowicz zastanawiał się czy nie będzie problemu z naprawą jego aparatu za parę lat. Więc dało mi to do myślenia i dlatego zadałem takie pytanie.
    No i ze "stwierdzenia pojawiającego się na tym forum" (sugestia masowości opinii) zrobiła się pojedyncza opinia i to gdybania na głos jednej osoby...

Jaki ma sens taka demagogia?

Domyślnie

a podobno wersja I 5d nie ma czyszczenia matrycy-tak?
    Moja ma ...manualne
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

robiłem 5dMkII fotki jak Mój syn biegnie w moją stronę-fotek około 10 ciu,dystans od 20m do 2m -wszystkie trafione .nie wiem czy 5D ma słaby AF -ale to na pewno zależy też od szkieł jakie są podpięte.ja nie narzekam-a z tych opini co tu czytam to wychodzi że jest masa fotografów którzy na maxa wykorzystują możliwości aparatu
    na środkowym tak jest z obu piątkach - jak podepnę 135L to nie ma bata - trafia na servo praktycznie za każdym razem.. ale z 50/1.4 już gorzej..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany

Domyślnie

To Ty mi tak ładnie orty poprawiłeś ?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów