Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Grecja - gdzie warto się udać ?

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Niedawno wrocilem z Krety, okolice Chani. Samo miasto ma swoj klimat, wieczory pelne turystow, kanjkpi itp - typowo jak to na poludniu.
    Podobnie jest w Rethymoncie (nie pamietam nazwy dokladnie). Typowe turystyczne miejscowości, ale naprawdę ładne i przyjemne, mają swój urok.

Porobiłem troche fotek arch, streeta, plener nocny... jednak brakowalo mi widoku rodowitych kretenczykow, osolow, kotow...
    Wynajelismy samochod i dopiero wtedy mozna zobaczec cos wiecej a moim zdaniem jest... zwlaszcza góry, wąwozy, przyjaznych ludzi... Polecam.
    Samochod 3 dni=100E, benzyna 1 litr=1,2E.

Ceny - w okolicznych sklepach 2-3 razy drozej niz u nas po przeliczeniu, taxi 1km=1,5E, w nocy 2,5E.
    W warszawie na obiad z dziewczyna (ktora prawie nie je) srednio wydajemy 40-60 zl, tam placilem srednio 130-180 zl.
    Na Santorini sa wycieczki w granicach 100E (1 dzien).

Lipiec, sierpien ze wzgledu na tlumy i upal bym nie polecal.

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MusicMan Zobacz posta
    N
    Na Santorini sa w granicach 100E (1 dzien).
    Nie polecam. Z Heraklionu wypływa się gdzies o 6-7 rano, rejs trwa 2-4h, powrót o 16 więc zostaje około 6h na zwiedzanie wyspy. Porażka.

Gdy jedzie się poza sezonem tzn przed 15 czerwca lub 15 września to można podróżować po wyspach greckich w ciemno. W portach stoją ludzie z ofertami kwater oraz są biura kwater. Można przebierać. W moim przypadku zarezerwowałem nocleg w biurze tylko na jedną noc, 20euro i do tego jeszcze właściciel przyjechał po mnie do portu. Ale to było 3 lata temu.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    Nie polecam. Z Heraklionu wypływa się gdzies o 6-7 rano, rejs trwa 2-4h, powrót o 16 więc zostaje około 6h na zwiedzanie wyspy. Porażka.
    Ja wogole wycieczek nie polecam, bo tylko czlowieka przegonia, a potem zapedza do jakiegos sklepu, z ktorym maja cicha umowe .

Jaka wyspe polecasz gdzie sa typowe grecko wyspiarkie klimaty? Chcialbym sie wybrac w miesiacach kiedy jest dobra widocznosc, przejrzystosc aby widoczki ladnie na fotkach wyszly (teraz wszsytko jak za mgla), i kiedy zaczyna sie grecka wiosna jak wszystko rozkwita?
    Moze znasz jakas WWW z mozliwoscia rezerwacji hoteli?

Pozdrawiam,
    Przemek

Uprawnienia umieszczania postów