Cytat Zamieszczone przez 0wc4 Zobacz posta
Pomysł dobry.
Gdyby było, bym się zarejestrował.
Tylko może bez cudów z karteczkami, papiereczkami itp. to wystarczy podać w normalnym formularzu.

Co do publiki, to się zdecyduj, czy robisz to 'pro' i imię,nazwisko za imię,nazwisko najlepiej potwierdzone skanem dokumentu, czy publiczne. W sumie na nk dane są i nikt nie umiera, więc też tak można. A kontakt? Email publiczny, telefon najlepiej też. W końcu chodzi o to, że jak widzę aukcję 6 godzin do końca, to nie będę wysyłał gołębia pocztowego, tylko chwycę za telefon i zadzwonię do gościa, żeby sobie znalazł i działał.

Tylko, jak chcesz by było popularne, to wymyśl dobry adres (bogowie, SSSF jest rodem z podręcznika antyreklamy) i niech ta strona jakoś wygląda (dylemat: gorsza w SSSF jest nazwa, czy aparycja strony)
mysle ze karteczka to dobry patent, czemu? bo np na allegro kros moze dac zdjecie numerow seryjnych, wtedy ktos moze do nas dodac i bedzie sie syf robic w bazie, wiec piszesz na kartce imie nazwisko, numer telefonu, email kladziesz obok aparatu/obiektywu i zeby bylo ja i nuemr seryjny widac, robisz foteczki wysylasz na specjalnego maila, a "admin" dodaje dane do bazy, moze lepiej publiczny numer telefonu i imie nazwisko, a email ukryty bo spam boty pewnie szybko zaczna dzialac, email bylby wtedy tylko do naszej wiadomosci, i tak lepiej zadzwonic. Co do strony to mysle o bardzo prostej, biale tlo, czarny tekst, sam css zeby nie obciazac strony bo ma byc to baza, ktora bedzie odrazu na glownej stronie

Cytat Zamieszczone przez addi Zobacz posta
Równie dobrze możesz stwierdzić, że 99% ludzi i tak nie zajrzy do tej bazy kupując sprzęt. Wydaje mi się, że pomysł dobry i w sumie niezbyt pracochłonny do wykonania. Dajcie feature requesty jakie byście chcieli w takim serwisie mieć - kończę niebawem projekt to mogę do tego usiąść.
mi wlasnie sie wydaje ze jak wiekszosc osob zacznie dodawac sprzet do bazy to szybko stanie sie popularna i dlatego wlasnie tak jak wyzej pisalem trzeba by zrobic patent z ta karteczka, bo inaczej ktos wezmie zdjecie z numerem seryjnym i doda, a karteczke bedzie bardzo trudno podrobic, bo powiedzmy fotki bedzie trzeba wyslac w 100% wielkosci jpg, a skrzynka bedzie w domenie zaparkowana na gmail, tam jest 7gb i gwarancja ze nie padnie nam ta "baza" z fotkami numerow seryjnych, a ta publiczna baza bedzie na stronie wyswietlana, caly dysk serwera chyba co tydzien ma backup, wiec w razie czego najwyzej kilka wpisow zaginie, to sie uzupelni, ale jeszcze nigdy od 10 lat nie padl tam dysk zeby sie nie dalo danych odzyskac

to piszcie jeszcze jak macie uwagi, planuje zajac sie tym w polowie lipca, jak juz bede w miare miec zaliczone egzaminy