Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Samochody terenowe w akcji - jakie ustaiwenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeterHi Zobacz posta
    Noo! Odrazu mi sie przejasnilo w glowie. Nigdy nie pomyslalbym, ze takie foty mozna strzelac przy 1/80 czy 1/100s. Dzieki za super przyklady. Postanowilem rowniez wziac ze soba cos szerszego. Do wyboru mam Sigme 17-70 f2.8-4.5 z niezbyt szybkim AF oraz Canona 17-85 IS f4-5.6, ktory gorzej rysuje ale z pewnoscia ma szybszy AF i IS. I znow czekam, az ktos mnie oswieci.
    Na Twoim miejscu zabierałbym obydwa obiektywy (jezeli masz taką możliwość). 17-85 ma dosyć uniwersalną ogniskową i będzie dawał radę w słoneczne dni, a sigmy używałbym gdy zabraknie światła (w pochmurne dni lub podczas leśnych przepraw).
    Przy wszelkiego rodzaju zdjęciach sportowych AF jest bardzo ważny, jednak jeżeli ustawisz się odpowiednio, to podczas spokojnego, płynnego panningu nie musisz mieć bardzo szybkiego AF.

Domyślnie

I po imprezie. Bylo naprawde ostro, caly czas akcja. Jedyny problem to... zabraklo mi pamieci w aparacie, hehe. I tu pierwsza nauczka lub raczej wniosek - zawsze na takie imprazy brac 2 lub wiecej kart i to naprawde szybkich
    Generalnie cala impreze przepstrykalem wg wskazowek danych przez uzytkownika Maciek_K i wielkie dzieki za te wskazowki. Efekt (wg mnie) jest naprawde fajny. Wiekszosc zdjec zrobilem z 70-200 f4L poniewaz znajdowalem sie dosc daleko od aut, na koniec zalozylem Sigme 17-70 aby pstryknac kilka fot juz samych aut.
    Ponizek kilka zdjec wybranych z kilku ladnych setek. Pozdrawiem i dziekuje za pomoc.

Ostatnio edytowane przez PeterHi ; 03-07-2009 o 04:06

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

WOW!
    Na prawdę rewelacja. Efekty są takie jak by to nie była pierwsza impreza tego typu w Twojej karierze
    1, 7, 8, są pro.

pozdrawiam
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

ja z innej beczki; masz takie duże winietowanie? albo mi się zdaje
    canon

Domyślnie

Wineta dodana, jakos mi tak bardziej pasuje

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeterHi Zobacz posta
    Wineta dodana, jakos mi tak bardziej pasuje
    W takich zdjęciach winieta jest OK.
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Jest na co popatrzeć !!!
    Gdzie to było ?

Muszę cały wątek przeczytać dokładnie, może coś się nauczę ...:smile: :wink:

Domyślnie

Impreza odbyla sie we wschodniej czesci Islandii, niedaleko miejscowosci Egilsstaðir. A jezeli ktos ma ochote zobaczyc reszte fotek to tutaj...
    Extreme OffRoad Iceland

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A juz miałem nadzieję że Formula Off-road zawitała i do nas...
    Nic tylko pozazdrościć, imprezy tego typu są jednymi z bardziej widowiskowych.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

PeterHi bardzo ciekawe: i impreza, i tereny... że o zdjęciach nie wspomnę

Tanto może nie tej klasy, ale i u nas amatorzy imprez Off-road coś dla siebie znajdą - przynajmniej na południu :wink:

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów