Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Samochody terenowe w akcji - jakie ustaiwenia

Domyślnie Samochody terenowe w akcji - jakie ustaiwenia

Witam!
    W najblizsza sobote wybieram sie na impreze Extreme off Road, gdzie beda szalec takie pojazdy...
    ... i pytanko do was. Jakich uzyc ustawien? Do dyspozycji mam C 40D i C 70-200 f4 L.
    Wiem, ze generalnie powinienem opierac sie na bardzo krotkich czasach. Moze ktos juz mial jakas przygode z takimi autami, moze ktos ma przyslowiowe "tips & tricks", ktore moga mi ulatwic zadanie. Interesuje mnie jaka moze byc dolna granica czasu naswietlania, czy mozna skrocic czas naswietlania kosztem iso bez straty na jakosci, moze ktos rowniez doradzi w granicach jakich przeslon byloby najlepiej operowac. Czekam na kazde wskazowki, rowniez teoretyczne.
    pozdrawiam

Domyślnie

w exifie tego zdjecia masz wszystko...

Coś już napisał
    Miasto
    Chełm

Domyślnie

Tutaj kilka zdjęć z rajdu "Białe błoto" który odbywał się w okolicach Chełma. Pierwsza moja przeprawa z takim tematem. Zapraszam do obejrzenia
    http://picasaweb.google.com/czariusz/BiaEBOto#

Dodam, że robione zestawem 40D + Ef70-200f4 i T28-75
    Ostatnio edytowane przez Czarek ; 26-06-2009 o 10:33

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Z ciekawości sprawdziłem swoje fotki i... prawie identycznie jak w pierwszym zdjęciu tego topic'u.

Wiem, że nic nie wiem :/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

jak sprawdzacie EXIF? kiedy przechodzę do menu plik i wybieram informacje o pliku to nigdzie nie mogę znaleźć ustawień ekspozycji;/
    EOS 40D+Tamron 17-50mm F/2.8 Di II+C 85mm 1.8+Zamiennik OC-E3 Delta+Speedlite 430 EXII-2xSanyo eneloop 2000mAh-Powerex MH-C9000+Sandisk Compactflash 4 GB Extreme III+Velbon Sherpa 600R

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

ja sprawdzam najczęściej w ACDSee ->properties ->EXIF.
    jest też parę programów tylko do tego.

1 zdjęcie w topic'u: f/4 1/640s
    moja fota: f/5.6 1/640s
    Ostatnio edytowane przez chiron ; 26-06-2009 o 14:21

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sayeret Zobacz posta
    jak sprawdzacie EXIF?
    prawym klikiem na plik na np. pulpicie, właściwości (pliku) i zakładka 'podsumowanie.

@chiron
    koła się nie kręcą, troche za mocno zamrożona fota.
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

@LISU... jak chcesz uchwycić piach wylatujący spod kół (czy błoto czy inne takie czy nawet wodę)... to niestety koła raczej nie będą rozmazane czasem... bo musi być krótki.
    Przy 1/250 koła może i by się "kręciły" ale z piachu została by tylko niewyraźna "breja".
    Sprawdzone organoleptycznie niestety

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

zależy czy chcesz mrozić ruch, czy chcesz jednak trochę panoramowania.
    w przypadku terenowych, panoramowanie może być trochę trudniejsze, bo ogromnych prędkości kierowcy nie rozwijają (przynajmniej na RMPST)
    osobiście starał bym się zamknąć w czasach 1/100-1-640sek (chyba że pewna ręka to 1/60 spokojnie można robić )
    ISO i przysłona to już w zależności od warunków
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

podaj meila to poślę parę zdjęć, ale będzie ciężko bo małe prędkośći - a na przeprawówkach jeszcze gorzej. jeśli chodzi o obiektyw to łatwiej by ci było czymś szerszym niż tą 70-200. wpisz w gogle np; juroft , to tam parę moich zdjęć jest w galerii. zobacz właściwości.
    canon

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów