Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: 5dmkI - nowe? używane? do kiedy?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeżeli nic się nie zmieni i nie wygram na loterii/ 5dmkII nie spadnie poniżej 8000, to prawdopodobnie będę zmuszony kupić 5dmkI za max 5000. 3 koła to jednak różnica zaporowa dla ludzi, którzy nie mają stałego zarobku...

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wróżę z fusów i wychodzi mi, że 5dII za 8k będzie tak gdzieś za rok jak rynek się uspokoi i wrośnie dostępność.
    C-F-K - forever

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z drugiej strony trochę żal tych 5k na tak starą puszkę. Ostatnio miałem małe hands-on-5d no i LCD i menu strasznie przypomniało mi to z 350d - o zgrozo!

No i te filmy w 5dmk2... Grrr!

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wiem jak wygląda 350D, ale stara piątka to 20D dużym sensorem, a nowa to 50D jako żywo. z grubsza, ale i kilka mniejszych różnic. A filmikami to chyba nie ma co się jarać.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Nie wiem jak wygląda 350D, ale stara piątka to 20D dużym sensorem, a nowa to 50D jako żywo. z grubsza, ale i kilka mniejszych różnic. A to chyba nie ma co się jarać.
    Przecież w 350d i 20d był mniejszy wyświetlacz LCD że o wizjerze łaskawie nie wspomnę. Pod względem budowy to 5D jest może i podobna do serii XXD ale na tym podobieństwa się kończą.
    Co do ceny to przyznaję, że ta jest obecnie chora. Latem ubiegłego roku kupowałem nowy egzemplarz za cenę za którą teraz bym używki raczej nie kupił.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Przecież w 350d i 20d był mniejszy wyświetlacz LCD że o wizjerze łaskawie nie wspomnę.
    No przecież napisalem: "kilka mniejszych różnic" , rozmiar jest też lepszy. Ale obsługa i menu to jeden gwizdek.
    C-F-K - forever

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Broń Boże, nie miałem zamiaru porównywać 5d do 350d Po prostu do 50d jestem przyzwyczajony i teraz wszystko mniejsze od 3" VGA i digic'a IV wydaje mi się przestarzałe i zacofane

Filmy? Od czasu wypuszczenia nowego firmware'a - jestem do tego feature'a w pełni przekonany. Co jak co, ale na kamerę nie wydałbym przy obecnym stanie nawet 3000zł, a tak to mam i kamerę z matrycą tak wielką jak żadna inna i super puchę.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Broń Boże, nie miałem zamiaru porównywać 5d do 350d
    Ale to porównanie jest jak najbardziej trafne - dokładnie takie samo odniosłem wrażenie - zwłaszcza na menu patrząc.. wiadomo - kółko czy drugi wyświetlacz na górze robią różnicę ale na początku od razu takie porównanie się nasunęło..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale trzeba otrząsnąć się z piórek, ukorzyć i przyjąć to co nam Canon na dzień dzisiejszy daje. 5d nie będzie do fotoreporterki, więc nie musi być szybki. Liczy się obrazek

Dawno temu, przez dwa miesiące miałem 580exI z rozlanym wyświetlaczem i też dało robić zdjęcia i ustawiać parametry

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Po prostu do 50d jestem przyzwyczajony i teraz wszystko mniejsze od 3" VGA i digic'a IV wydaje mi się przestarzałe i zacofane
    Oj...faktycznie wielkość i rozdziałka LCD ma kolosalne znaczenie w procesie robienia zdjęcia ;-) :-) A co mają powiedzieć posiadacze 'jedynek', których LCD pokazuje kolory w sposób iście impresjonistyczny :-) ;-) ???
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów