Jeżeli nic się nie zmieni i nie wygram na loterii/ 5dmkII nie spadnie poniżej 8000, to prawdopodobnie będę zmuszony kupić 5dmkI za max 5000. 3 koła to jednak różnica zaporowa dla ludzi, którzy nie mają stałego zarobku...
Jeżeli nic się nie zmieni i nie wygram na loterii/ 5dmkII nie spadnie poniżej 8000, to prawdopodobnie będę zmuszony kupić 5dmkI za max 5000. 3 koła to jednak różnica zaporowa dla ludzi, którzy nie mają stałego zarobku...
Wróżę z fusów i wychodzi mi, że 5dII za 8k będzie tak gdzieś za rokjak rynek się uspokoi i wrośnie dostępność.
C-F-K - forever
Z drugiej strony trochę żal tych 5k na tak starą puszkę. Ostatnio miałem małe hands-on-5d no i LCD i menu strasznie przypomniało mi to z 350d - o zgrozo!
No i te filmy w 5dmk2... Grrr!
Nie wiem jak wygląda 350D, ale stara piątka to 20D dużym sensorem, a nowa to 50D jako żywo.z grubsza, ale i kilka mniejszych różnic. A filmikami to chyba nie ma co się jarać.
C-F-K - forever
Przecież w 350d i 20d był mniejszy wyświetlacz LCD że o wizjerze łaskawie nie wspomnę. Pod względem budowy to 5D jest może i podobna do serii XXD ale na tym podobieństwa się kończą.
Co do ceny to przyznaję, że ta jest obecnie chora. Latem ubiegłego roku kupowałem nowy egzemplarz za cenę za którą teraz bym używki raczej nie kupił.
Broń Boże, nie miałem zamiaru porównywać 5d do 350dPo prostu do 50d jestem przyzwyczajony i teraz wszystko mniejsze od 3" VGA i digic'a IV wydaje mi się przestarzałe i zacofane
Filmy? Od czasu wypuszczenia nowego firmware'a - jestem do tego feature'a w pełni przekonany. Co jak co, ale na kamerę nie wydałbym przy obecnym stanie nawet 3000zł, a tak to mam i kamerę z matrycą tak wielką jak żadna inna i super puchę.
Ale trzeba otrząsnąć się z piórek, ukorzyć i przyjąć to co nam Canon na dzień dzisiejszy daje. 5d nie będzie do fotoreporterki, więc nie musi być szybki. Liczy się obrazek
Dawno temu, przez dwa miesiące miałem 580exI z rozlanym wyświetlaczem i też dało robić zdjęcia i ustawiać parametry![]()
1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...