Dlaczego ona na wszystkich zdjęcia patrzy tak " z pod byka " ? Akurat jej nie pasuje to. Proponowałbym Tobie ugiąć nogi lub przykucnąć i wtedy ją poprosić o to aby spoglądnęła na Ciebie.
Dlaczego ona na wszystkich zdjęcia patrzy tak " z pod byka " ? Akurat jej nie pasuje to. Proponowałbym Tobie ugiąć nogi lub przykucnąć i wtedy ją poprosić o to aby spoglądnęła na Ciebie.
4ka wg mnie najlepsza. Świetna konwersja do cz-b. W większości też fajne tylne światło. Większość fajna. Mogłaby się dziewczyna uśmiechnąć. Ma ładne usta.
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
dobra panowie to teraz bede wrzucal po 4 foty co byscie oczoplasu nie dostawali... ;]
doswietlane 430EXII od bialej parasolki ( tak od, nie przez) na dluuugim kablu ETTL...
Poprosze Szanownych moderatorów o przeniesienie do "galerii użytkowników"...
Za chwile ktos powie, ze powinno sie komentowac zdjecia nie modleki, nie potrafie sobie jednak odmowic.poprostu seksowna i to bardzo.
Teraz do rzeczy.
1 Tylko przeszkadzaja mi te druty poprawej
2 Nie naturalna poza wyglada, jak by z trudem utrzymywala te pozycje i wyszl otroche sztucznie
3 Bardzo dajnie, bardzo. Choc ja bym cos zrobil z ta wiszaca prawa reka.
4 Po raz kolejny druciak i tym razem prawa strona cienie.
5 Kadr bardzo dobry, jedynie wydaje mi sie, ze juz przy oswietleniu calej psotaci braklo ci swiatla i widac znow cienie tym razem nos.
6 Very nice
7 to samo co przy 2
8 Jak dla mnie zdecydowany lider serii dla mnie bomba.
9 Tez niczego sobie, ja jednak nie bardzo lubie jakies takie pozy
10 Fajnie
11. Czym sie rozni od 5?
Ogolnie seria bardzo dobra, ja jestem zdecydowanie na tak. Sa jakies drobne bledy jak zbyt swiecaca skora na niektorych itp. Caloksztalt jednak bardzo sie podoba.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
miales wizazystke, czy modelka sama sie tak przygotowala do sesji?
jednak ex430 + dlugi kabel ttl to jest to![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Tak to znaczy jak?
Wizażystą nie jestem, ale że mam zboczenie na punkcie dobrego makijażu (plus przeszkolenie od mojej osobistej wizażystki) to mogę parę sporych błędów tego makijażu wymienić.
Jeśli była tam wizażystka to ją też należałoby wymienićalbo doszkolić. Jeśli modelka się sama malowała to ujdzie...
Ostatnio edytowane przez BeatX ; 15-07-2009 o 19:04
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Ciekawe czy autor wątku i zdjęć chce. Najwyżej usunę się potem
.
Na początku wolę zaznaczyć - to tylko subiektywna opinia. Nie ma jednej, odgórnie narzuconej 'szkoły makijażu' bo to, podobnie jak fotografia, dziedzina sztuki a nie nauka ścisła z ogólnymi wzorami. Tak więc jak ktoś z uwagami na temat makijażu się nie zgadza to nie ma sensu się szarpać czy przepychać, wystarczy powiedzieć "ja wolę inaczej" a już osoby oglądające efekt danej 'sztuki' same sobie ocenią.
Ale... do sedna, u tej konkretnej modelki:
- częsty błąd to brak 'blendingu', czyli rozmycia krawędzi makijażu ze skórą, szczególnie przy nakładaniu cieni do oczu (na powieki nad oczami) to często widać. Mocne cienie vs brak rozmycia ich krawędzi ze skórą bez cienia = efekt jak z pieczątki, czyli makijaż "na pandę"(w tym przypadku kształt się z pandą nie zgadza ale efekt podobny
). Czyli po nałożeniu cieni trzeba odłożyć gąbeczkę/pędzelek i paluszkiem pac pac - rozmasować krawędź nałożonych cieni by stopiła się ze skórą
- podkład. Tu szczególnie są różne szkoły i niestety ta popularniejsza to taka że podkład powinien być ciemniejszy niż naturalna skóra. Popularniejsza bo nadaje skórze taki 'opalony' wygląd. Niestety - rzadko która dziewczyna się cała wysmaruje podkładem, więc 'opalona' jest tylko twarz a co z dekoltem, dłońmi? Niestety niewielu facetów zwraca na to uwagę, skupiając się na imprezkach na innych częściach ciała niż twarz, stąd ten błąd doboru podkładu jest powielany właśnie przy makijażach imprezowych i w czasopismach młodzieżowo-studenckich ...
Prawidłowo dobrany podkład powinien być tej samej tonacji co skóra dłoni/szyi (nie twarzy, bo ta jest często ciemniejsza w wyniku opalenia/kremów/samoopalaczy itp) i nałożony również na ramiona, przedramiona, dłonie, dekolt - by na zdjęciach (szczególnie gdy przykłada się dłonie do twarzy) nie było widać różnicy
- błyszczyk. Róż do tak ciemnego podkładu, dodatkowo zdjęcie doświetlane lampą? Wybacz... po prostu zalatuje kiczem. Błyszczyk powinien być dobrany do kolorów stroju, pomysłu i nie 'wystawać' tak bardzo kolorem ponad podkład. Ten kolor błyszczyka do niczego mi w tych zdjęciach nie pasuje. Troszkę ciemniejszy i raczej pomadka, nie błyszczyk, jeśli planuje się użycie światła błyskowego.
- na koniec bo tu nie jestem pewien. Mocno subiektywna opinia to wydaje mi się że brwi są dość mocno podkreślone... ale oświetlenie jest takie że ciężko dobrze ocenić, poza tym tej modelce to nawet pasuje, więc brwi mocno bym się nie czepiał, tylko zalecał ostrożność by nie przegiąć czasami z ich podmalowywaniem - przy delikatnej urodzie mogą wyjść zbyt 'krzaczaste'![]()
;]
pewnie ze chce krytyki ;]
wizazystki/makijazystki nie bylo przy tworzeniu tych fot... modelka sama sie pomalowala, a ja wogle ale to wogle sie na tym nie znam ( w odroznieniu od Vitez'a)
Vitez Twoje uwagi jak najbardziej sluszne, mysle ze rzeczywiscie tak jak mowisz to wiedze masz... ja mam zamiar wejsc we wspolprace z jakas wizazystka, ale narazie jeszcze sie nie udalo... to tak naprawde moje pierwsza sesyjka... wczesniej zawsze fotografowalem swoja dziewczyne... pierwsza z parasolka i kablem TTL...
co do makijazu to mnie strasznie denerwuje ze sie "swieci"...
swoja dziewczyne mam zamiar "wyslac" (sama tez chce) na kurs wizazu, no i bedzie mi pomagac w dalszym tworzeniu... a wtedy juz chyba takie "pac pac" i te wszystkie bajery beda graly i bedzi evwry Gi...
Pozdrawiam