Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: tani i niby odmienny technologicznie fotolab, ale czy dobry?

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Właśnie dostałem 1. przesyłkę z labhd i jestem bardzo, bardzo zadowolony. Zarówno jakością odbitek jak i solidnym pakowaniem (z zewnątrz karton oklejony taśmą, wewnątrz zdjęcia wielokrotnie owinięte folią i dodatkowo bąbelki, zeby nic nie latało). Pozytywne wrażenie potęguje rewelacyjny kontakt z ich strony, odpowiedzieli (żwawo i rzeczowo) na moje maile, a przesyłka przyszła w ciągu jednego dnia od wysłania plików. Aż mi wraca wiara w możliwość załatwienia czegokolwiek dobrze w tym kraju!
    puszka, szkieŁko i błyskotka

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    A ile wynosi ta promocyjna cena? Rozumiem, że jest taka jak z kartą stałego klienta?

PS: Wciąż szkoda że nie ma dokładnych wymiarów obrazka dla każdego z formatów.... można by przeskalować i podostrzyć we własnym zakresie.
    W LabHD.pl (kod promocji "sprawdzam") ceny 15x21 1,50zł, 20x30 2,50zł. Przy nawiazaniu współpracy duzo korzystniejsze ceny.
    Papier Kodak ENDURA PROFESSIONAL VC Yedwab, Błysk oraz METALIC. Obsluga formatów dynamicznych z szerokości rolek (12.7cm, 15.2cm, 17.8cm, 20.3cm, 30.5cm) dowolnej dlugości do ponad 90cm.

Co do wielkości w pixelach to np.
    15.2cm x 21cm (1915x2646)
    20cm x 30.5cm (2520x3482)
    30.5cm x 90cm (3843x11339)

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Moje pytanie brzmi: żeby zamówić usługę potrzebny jest program do zamawiania zdjęć do pobrania na stronie www., tak? Jeśli tak, to widzę tam tylko program w formacie .exe a więc na PCty. A co z kimś (ja), który używa maca?
    A może jest na stronie do pobrania program na OsX tylko ja nie widzę?
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Coś już napisał

Domyślnie LabHD.pl

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Publikowanie jakiś tam odbitek testowych zamiast profili raczej za dobrze o tymże laboratorium nie świadczy...
    Na stronie www.LabHD.pl jest do pobrania profil ICC

Cytat Zamieszczone przez Handelson Zobacz posta
    Moje pytanie brzmi: żeby zamówić usługę potrzebny jest program do zamawiania zdjęć do pobrania na stronie www., tak? Jeśli tak, to widzę tam tylko program w formacie .exe a więc na PCty. A co z kimś (ja), który używa maca?
    A może jest na stronie do pobrania program na OsX tylko ja nie widzę?
    Trwają prace nad wersją na Maca.Rozwiązaniem jest konto FTP. Wystarczy napisac maila na operator@labhd.pl i w odpowiedzi dostaniemy dostep do własnego konta FTP.

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez svierq Zobacz posta
    Trwają prace nad wersją na Maca.Rozwiązaniem jest konto FTP. Wystarczy napisac maila na operator@labhd.pl i w odpowiedzi dostaniemy dostep do własnego konta FTP.
    Dzięki
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Coś już napisał Awatar Pitek
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

od dobrych kilku miesięcy wywołuję zdjęcia na www.LabHD.pl i jestem bardzo zadowolony; super jakość zdjęć, bardzo miła i profesjonalna obsługa, do tego przyzwoite ceny; gorąco wszystkim polecam:-)
    Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Mam za sobą pierwszą realizacje, jestem bardzo zadowolony z jakosci oraz samej obsługi.
    Polecam również wydruki wielkoformatowe, bardzo dobra jakość w przystępnej cenie.

Domyślnie

Na początek postanowiłem wypróbować LAB-NET. Napiszcie czy stosujecie ich profil ICC, czy nie ma takiej potrzeby? Jak z powtarzalnością kolorów (zakładając że macie jako tako skalibrowany sprzęt oczywiście ;-) )
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów