Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: co myślicie o takim zestawie?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie co myślicie o takim zestawie?

Hej! Po długim czasie poświęconym szperaniu w necie za informacjami zdecydowałem się na kupno body Canona 450d i 3 szkieł. Interesują mnie portrety, krajobrazy, architektura oraz makro, ale do tego ostatniego nie mam pojęcia jakie by kupić szkło. Co myślicie o szerokątnym 10-20mm, stałoognikowej 50mm f1.8 (opjonalnie f1.4- może canona?) oraz o tele 70-200mm? Co do firm nie mam pojęcia. Czy taki zestaw by wystarczył? Może jednak inne obiektywy? Doradźcie cos prosze!

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No skoro dużo czasu poświęciłeś na czytanie o tym to te kolejne już nic nie zmienią

Domyślnie

Po pierwsze zamień 450D na 40D lub nawet 30D, a zaoszczędzoną kasę przeznacz na obiektywy.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak, tylko znaczną rolę odgrywa też waga. aparat mam zamiar zabierać na wyprawy a samo body 40d waży 750g więc raczej odpada. Chodzi teraz o szkła. Co myślicie?

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    Po pierwsze zamień 450D na 40D lub nawet 30D, a zaoszczędzoną kasę przeznacz na obiektywy.
    No zwlaszcza na 40D zaoszczedzisz cale 750 zl, bo taka jest mniej wiecej roznica (450D/40D) za samo body wedle ceneo:

40D - 3 k
    450D - 2250,-
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Początki nałogu

Domyślnie

Przede wszystkim musisz podać ile chcesz na taki zestaw wydać.
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Domyślnie

Kup 24-70 L waży 950g, ale jest bardzo dobre. A tak serio po co Ci rada co do szkieł jak kupujesz 450D ponieważ niewiele waży.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wiadomo że jakość jest ważniejsza od wagi, jednak ona też odgrywa rolę. Co do obiektywów nie liczy się waga, wiadomo, ale jeśli mogę kupić lżejsze body, troszke taniej i wcale nie aż tak gorsze to czemu nie. 450d jest całkiem wystarczające myslę. teraz kwestia szkieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kandp Zobacz posta
    Wiadomo że jakość jest ważniejsza od wagi, jednak ona też odgrywa rolę. Co do obiektywów nie liczy się , wiadomo, ale jeśli mogę kupić lżejsze body, troszke taniej i wcale nie aż tak gorsze to czemu nie. 450d jest całkiem wystarczające myslę. teraz kwestia szkieł.
    Moment, to waga puszki ma kolosalne znaczenie a obiektywów żadne?
    Coś mi tu nie gra... :P
    Wg. mnie jeśli zamierzasz sprzęt zabierać na wyprawy to zwróciłbym uwagę na wytrzymałość C40D...
    Tak czy siak, do zestawu na pewno pasuje Sigma 10-20.
    A jakby spróbować makro z 50/1.8 i pierścieniami lub kitem + odwróconą 50?
    Trochę byś zaoszczędził... do portretu 85/1.8.
    Właściwie to by było na tyle, chyba, że jako architekturę rozumiesz też detal to jakieś tele, 70-200/4?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

architektura-czyli głownie fasady i architektura nowoczesna. do tego potrzebuje szerokiego. tylko czy jak kupie 10-20mm , potem bede miał stały 50mm to czy nie bedzie mi brakowało tego przedziału od20 mm do 50mm? Moze lepiej 24-70mm? Moze taki kąt wystarczy?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A przy okazji czemu warto bardziej kupic 40d niz 450d? Szczerze, to jeszcze nie podjąłem decyzji. Myślałem ze tą różnicę cenową poświęce na lepszy obiektyw. Może jednak tak lepiej?
    Ostatnio edytowane przez kandp ; 23-06-2009 o 23:29 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów