Bo ja wiem... Ja robię zdjęcie sceny i jeśli wymaga korekty to na oko przesuwam ekspozycję na prześwietlenie lub niedoświetlenie. Nic nie wiem o żadnych strefach, a zdjęcia naświetlam chyba poprawnie.![]()
Bo ja wiem... Ja robię zdjęcie sceny i jeśli wymaga korekty to na oko przesuwam ekspozycję na prześwietlenie lub niedoświetlenie. Nic nie wiem o żadnych strefach, a zdjęcia naświetlam chyba poprawnie.![]()
Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 23-06-2009 o 23:22
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Oczywiście, zgadzam się. Cieszy mnie zabawa fotografią i nie uważam za niezbędne zgłębianie rozwiniętych fizycznych analiz fotografii (natomiast podstawy optyki mnie wciągają), ale jednocześnie podziwiam ludzi, których to interesuje. Każda dodatkowa wiedza jest przydatna. Co nie znaczy, że żeby robić świetne zdjęcia trzeba wiedzieć wszystko na ten temat.
Dla mnie to trochę jak jeździć samochodem i znać skład chemiczny paliwa.
Oczywiście nikomu nie odradzam czytania tego artykułu, ale jak sam wspomniałeś dla większości jest to zbędne. I nie mówię tu nawet o użytkownikach zielonego kwadracika.
A ów zielony kwadracik i ignorancja akurat mnie nie dotyczy, bo uważam się za człowieka dość ambitnego i ogólnie rozwiniętego, co wynika z chęci do posiadania dodatkowej wiedzy i nieco większych ambicji.![]()