Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Co po Nikon D60 ?

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Jeżeli Canon wypuści tańszą pełną klatkę, w co wątpię, to raczej nie będzie lepsza od droższej pełnej klatki.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

SPLpolska
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radek862 Zobacz posta
    (dodam, że ciśnienie na inny aparat pojawiło się w momencie gdy chciałem kupić inne szkła niż kitowe - każde powinno mieć AF wbudowane gdyż nie ma go w korpusie d60 - raz: ograniczony wybór dwa: wyższa cena szkła)
    Troche dziwne, że stać Cię na D3 czy 5D a nie było Cię stac na szkła z autofokusem szczególnie że praktycznie wszystkie lepsze szkiełka N /nie licząc starszej 50 1,8/ mają autofokus...

Nawet nie napisałeś co masz za obiektywy...

Na ale jeśli chcesz do reportażu z ciekawch miejsc to polecałbym Ci ze względu na kolorki Fuji S5pro + S10-20/T10-24 + N35 1,8 + N85 1,8 + 70-200 2,8VR lub skupić się bardziej na ważnych wydarzeniach i zmienić na D300 i N85 1,4

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radek862 Zobacz posta
    Tak jak napisałem - spokojnie bym się jeszcze bawił tą d60tką ale chciałbym kupić parę szkieł a to oznacza wejście w konkretny system już na dobre.. no i ten cholerny AF, którego nie mam w korpusie... drażni mnie też czasami mała ilość punktów ostrości - 3 ..
    No ale to właściwie rozstrzyga kwestię systemu. Kompletować szkła Nikona - najlepiej AFS pod FF-a (skoro koszty nie grają roli) i później dokupić puchę D700 albo D3 w zależności od potrzeb. Szkła są IMO dużo ważniejsze od puszki więc na tym bym się skupił w pierwszej kolejności.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

d700 - 8300 (d300 kosztuje 5100 - nie ma sensu imo)
    14-24 - 6300
    24-70 - 6100
    70-200 - 7800

5d mk2 - 9400
    16-35 - 6000
    24-70 - 5300
    70-200 - 7000

Ceny z ceneo.

Okazuje się że topowe, reporterskie szkła nikona zrobiły się niewiele droższe od elek a rekompensują to lepszą jakością. D700, pomijając kolor, też kopie 5d mk2 po jaj... kolanach.

Jeśli masz taką kasę to nie ma co się zastanawiać(pomijając to że pora na zakupy może być nieciekawa). W końcu nie musi być wszystko od razu, kup na początek szkła a d700 weźmiesz gdy d60 zacznie Ci dokuczać.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 24-06-2009 o 04:01

radek862
    Guest

Domyślnie

Dzięki, rozjaśniło mi się sporo ..
    pozdrawiam serdecznie.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów