Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: Pierwsza lustrzanka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iDD Zobacz posta
    .. Większość to nawet sugeruje żeby przeznaczyć całą posiadaną kasę na puszkę i czekać na szkło. Pewnie w tym czasie siedząc w sieci i oglądając tablice testowe.

..Cena? Wystarczy popolować na Allegro lub na forum i będzie się można zmieścić w zakładanej kwocie, albo poczekać chwilkę i dołożyć te 200-300 plnów.
    .....no i zostanie bez szkła.....chyba że pinhole :-D

annolina
    Guest

Domyślnie

iDD - Niestety muszę zgodzić się z kolegą powyżej [nie żebym nie lubiła się z Tobą zgadzać, Kronos, ale wolałabym żebyś nie miał racji], nie ma szans na to, żebym wyszła z 450d i dobrym szkłem, nawet z samym body bym pewnie musiała kombinować, ale whatever. Bardzo bym chciała, ale jeszcze nie teraz.

Mellan - 35mm f/2.0 z pewnością wykracza, musiałabym jeszcze zbierać, a wolę mieć coś już i potem wymienić tracąc jakieś tam pln. Niestety, masz rację co do ciasnej ogniskowej.. trochę się tego obawiam. Do portretów super, ale jak z modą? Wyrobi?

a co do korpusu chyba posłucham mimo wszystko iDD. 20D też jest kuszącą propozycją, ale pewniej będę się czuła kupując 400d, a różnice nie są kolosalne.. hm?

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

400D ma puszkę która powinna bardziej pasować do dziewczęcych dłoni. 20D do 50D są puszkami o większych gabarytach i o większej wadze, co może być małą przeszkodą w robieniu zdjęć z krótkimi czasami, nawet z obiektywami ze stabilizacją.
    Sam miałem 400D obecnie 50D a ponieważ mam drobniejsze dłonie, komfort fotografowania jest gorszy. Natomiast zalety 50D równoważą te kłopoty.

annolina
    Guest

Domyślnie

Ok, czyli reasumując to wszystko: body 400d + 50mm f/1.8?
    Czyli przykładowo, podając z allegro to + to, zgadza się?

Tak dla upewnienia.. na 100% nie potrzebuję tego?
    I jeszcze jedno pytanko: Jaki przebieg mam uznać za górną granicę?

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annolina Zobacz posta
    .. Do portretów super, ale jak z modą? Wyrobi?...
    Dokładnie tak.
    Ciężko będzie wyrobić z całą sylwetką z 50mm na cropie ??:
    C-F-K - forever

annolina
    Guest

Domyślnie

Niestety wygląda na to, że na nic innego mnie nie stać. Tylko, że dla mnie fashion jest najważniejsze, więc co robić?!

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Próbować
    C-F-K - forever

Dopiero zaczyna Awatar DanielRezmer
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

na pewno nie potrzebujesz tego bagnetu:P ja ci to gwarantuje mysle rowniez ze opcja manualnego obiektywy odpadla ale nie daj sie wpakowac w takie cos, bo to na cropie (maly wizjer) zabawa a nie robienie zdjec (LV pomaga w ustawianiu ostrosci ale 400 nie ma go)..wiem przechodzilem to.. 400d i 50mm f1.8 to super duecik do tego focenie tylko w RAW'ach i bedziesz bardzo zadowolona
    ..zoom Kfanon 28-50-85mm f1.8..

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie, nie potrzebujesz uniwersalnych bagnetów, 50/1.8 będzie działał z 400D.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

annolina
    Guest

Domyślnie

Rozkminianie całej machiny RAWów przede mną, więc wiesz..;]

Super, że ten bagnet niepotrzebny, bo to kolejny wydatek. Niestety nadal martwię się tym, co poruszył Mellan. Myślę jednak, że da się poradzić tej ogniskowej przy fashion. Jeśli będzie ciężko najwyżej zaoszczedzę na coś nowego.
    Dobrze, wiem już prawie wszystko, ale nadal proszę o odpowiedź odnośnie przebiegu. Nie chcę, aby był zajechany. Ile, tak maxymalnie powinien mieć?

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów