iDD - Niestety muszę zgodzić się z kolegą powyżej [nie żebym nie lubiła się z Tobą zgadzać, Kronos, ale wolałabym żebyś nie miał racji], nie ma szans na to, żebym wyszła z 450d i dobrym szkłem, nawet z samym body bym pewnie musiała kombinować, ale whatever. Bardzo bym chciała, ale jeszcze nie teraz.
Mellan - 35mm f/2.0 z pewnością wykracza, musiałabym jeszcze zbierać, a wolę mieć coś już i potem wymienić tracąc jakieś tam pln. Niestety, masz rację co do ciasnej ogniskowej.. trochę się tego obawiam. Do portretów super, ale jak z modą? Wyrobi?
a co do korpusu chyba posłucham mimo wszystko iDD. 20D też jest kuszącą propozycją, ale pewniej będę się czuła kupując 400d, a różnice nie są kolosalne.. hm?
400D ma puszkę która powinna bardziej pasować do dziewczęcych dłoni. 20D do 50D są puszkami o większych gabarytach i o większej wadze, co może być małą przeszkodą w robieniu zdjęć z krótkimi czasami, nawet z obiektywami ze stabilizacją.
Sam miałem 400D obecnie 50D a ponieważ mam drobniejsze dłonie, komfort fotografowania jest gorszy. Natomiast zalety 50D równoważą te kłopoty.
Niestety wygląda na to, że na nic innego mnie nie stać. Tylko, że dla mnie fashion jest najważniejsze, więc co robić?!
na pewno nie potrzebujesz tego bagnetu:P ja ci to gwarantujemysle rowniez ze opcja manualnego obiektywy odpadla ale nie daj sie wpakowac w takie cos, bo to na cropie (maly wizjer) zabawa a nie robienie zdjec (LV pomaga w ustawianiu ostrosci ale 400 nie ma go)..wiem przechodzilem to.. 400d i 50mm f1.8 to super duecik do tego focenie tylko w RAW'ach i bedziesz bardzo zadowolona
![]()
..zoom Kfanon 28-50-85mm f1.8..
Nie, nie potrzebujesz uniwersalnych bagnetów, 50/1.8 będzie działał z 400D.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
Rozkminianie całej machiny RAWów przede mną, więc wiesz..;]
Super, że ten bagnet niepotrzebny, bo to kolejny wydatek. Niestety nadal martwię się tym, co poruszył Mellan. Myślę jednak, że da się poradzić tej ogniskowej przy fashion. Jeśli będzie ciężko najwyżej zaoszczedzę na coś nowego.
Dobrze, wiem już prawie wszystko, ale nadal proszę o odpowiedź odnośnie przebiegu. Nie chcę, aby był zajechany. Ile, tak maxymalnie powinien mieć?