Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: canon 50d z jakim obiektywem ??

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Canon 17-85 za 1000pln to niezła opcja-jest od tamrona lepiej wykonany, ma dłuższy zakres ogniskowych, lepszy AF i ma IS; niestety ma kiepski "krótszy koniec" i jest ciemniejszy od tamrona/ale tańszy/. Tamron jak znajdziesz dobry egzemplarz-jest ostry i ma stałe światło2,8, ale ma wolniejszy i głośniejszy AF, często z FF lub BF, czasem się rozpada. Sigma przy tamronie odpada.

Początki nałogu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    17-85 za 1000pln to niezła opcja-jest od tamrona lepiej wykonany, ma dłuższy zakres ogniskowych, lepszy AF i ma IS; niestety ma kiepski "krótszy koniec" i jest ciemniejszy od tamrona/ale tańszy/.........
    Długi koniec na maksymalnym zbliżeniu w ciemnym pomieszczeniu (np hala gimnastyczna) jest praktycznie też nieużywalny. Jeśli chodzi o krótki koniec, to jedyną rzeczą od razu rzucającą się w oczy w niektórych warunkach fotografowania jest dystorsja - przestrzegając pewnych zasad można ją jednak zminimalizować. Aberracji też można się dopatrzyć croopując lub powiększając zdjęcia.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

A co o tym sadzicie warto
    http://allegro.pl/item670834070_cano...v_gw_raty.html

poniewaz to jest tylko 500 zl roznicy miedzy zestawem ktory ja chcialem zakupic i mam dylemat;/ czy nei warto bawic sie w cos za granicy ??
    pozdrawiam ( i tu mam jednak 2 obiektywy : )

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chhubert Zobacz posta
    A co o tym sadzicie warto
    http://allegro.pl/item670834070_cano...v_gw_raty.html

poniewaz to jest tylko 500 zl roznicy miedzy zestawem ktory ja chcialem zakupic i mam dylemat;/ czy nei warto bawic sie w cos za granicy ??
    pozdrawiam ( i tu mam jednak 2 obiektywy : )
    Ta aukcja to nie zly kit, gdzie tam sa 4 szkla to ja nie wiem. Po za kitem i tym 75-300 to konwertery, a nie obiektywy.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Domyślnie

czyli nie bawic sie w takei cos lepiej kupic w polsce w sklepie zestawik i sie nei martwic dziekuje jeszcze pare dni i bedzie zestawik <radocha>

Azazel85
    Guest

Domyślnie

Oni takie "zestawy" z różnymi puszkami mają.
    Najbardziej podoba mi się tam ten statyw "kieszonkowy" - widziałem coś takiego fizycznie, i jakoś nie potrafię sobie wyobrazić puszki o wielkości i masie 50D na tym założonej O szkle podpiętym nie wspomniawszy...
    Chociaż ciekawe czy gwarancja obejmuje uszkodzenie aparatu w przypadku rozkrzaczenia się takiego "statywiku"

Podsumowując, moim subiektywnym totalnie amatorskim zdaniem, to w aukcji poza body i "najbardziej" kitowymi szkłami, reszta to śmieci są:/ Drogie śmieci :/
    (body + 18-55 + 70-300: 3800zł+350zł+750zł=4900zł...)
    Ostatnio edytowane przez Azazel85 ; 30-06-2009 o 12:15

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Oni wrzucaja takie pasci do zestawow, zeby zestaw wygladal taki skladajacy sie z duzej ilosci czesci tyle tylko, ze jak sie przypatrzysz to po za paroma reszta to tak jak powiedzial przedmowca smieci, albo rzeczy, ktore nie do konca beda ci potrzebne nie mowiac juz o jakosci.

Potem jak napakuja tak izestaw 20 czesciami to cena i tez jest "odpowiednia"
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Domyślnie

Nawet nie myśl o takim zestwie. To są same rzeczy nadające się do kosza. No może prócz body i dwóch szkieł, ale do szybkiego odsprzedania.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

wprawdzie do nich nie dzwonilem ale w tę gwarancję to coś wątpię. nie lepiej to kupić jakiś rozkitowany nowy na allegro, z ameryki przywieziony? spokojnie za 3300zł można kupić a nawet się potargować jeszcze. kit, jaki by nie był pozostaje kitem - ciemny przedewszystkim oraz plastikowy.
    canon

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów