Witam serdecznie. Postanowiłem, że dośc i czas pokazac kilka swoich zdjęc, proszę o konstruktywną krytykę.
http://picasaweb.google.pl/WinSho96/...73974318631122
Witam serdecznie. Postanowiłem, że dośc i czas pokazac kilka swoich zdjęc, proszę o konstruktywną krytykę.
http://picasaweb.google.pl/WinSho96/...73974318631122
Ostatnio edytowane przez WinSho ; 23-06-2009 o 00:12
witam...
1. nie link do picasa tylko www.imageshack.us albo czymś innym generuj linki i wstawiaj zdjęcia na forum zgodnie z zasadami <rozmiarem, wielkością kb>
2. Ptasiarzem nie jestem ale... jak dla mnie to za ciemno, za centralnie, i za "mydlanie" słaba ostrość....
3. 2 i 3 zdjęcie to chciałeś kaczkę pokazać czy "piękna" szarą ścieżynkę z odrobiną badyli itd...
4. 7 foto jak by je jeszcze to mnie się podoba....
<wiadomo to tak na dziko, szybko>
i walcz dalej, powodzeniabo i sam lepszych zdjęć raczej nie robię :P
Ostatnio edytowane przez Matsch ; 23-06-2009 o 09:24
350d+ jakieś 4 skromne szkiełka:rolleyes: < 2 AF i 2 M42>
po pierwsze wklejaj foty na CB, bo inaczej nie będzie ich nikt oglądać:smile:
a tak ogólnie, to popracuj nad perspektywą, światłem (wiele fot za cimnych) i kadrowaniem:smile:;
jak na początek nie jest źle:smile:, masz potencjał i nie zmarnuj go:smile:
powodzenia:smile:
Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2
zgodzę się z przedmówcami...
za ciemno to po pierwsze
spróbuj kadrować z niższego poziomu, czasem się ubrudzisz ale zobaczysz ze wygląda to lepiej!
Zdjęcia robione z poziomu oczu "modela/modelki" wyglądają naturalniej!
Czasem próbuj inaczej skadrować, mniej na środek a częściej w mocne punkty
i kadr pionowy tez często się przydaje!
Jest nieźle ale nie przesadzaj z obróbką bo trochę psuje to efekt
jest za ciemno/za duży kontrast i nie ostro
ale ptaki to nie jest prosty temat (sam próbuje ;patrz moja galeria)z różnym skutkiem
próbuj dalej a będzie coraz lepiej
Pozdrawiam
Serdecznie dziękuję za pierwsze oceny, jest mi bardzo miłoJednocześnie przepraszam, za zamieszanie ze wstawianiem zdjęc nigdy tego nie robiłem no i cóż za pierwszym razem się nie udało...Mam nadzieję, że terez będzie już lepiej
1.
2.
3.
4.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Wow udało mi sięUff pierwsza gafa za mną, teraz będzie już prościej. Kolejna porcja, tak na szybko obrobione, mam nadzieję, że ciut lepsze tym razem. Prosze również o krytykę przyda się.
5.
6.
7.
8.
9.
Ostatnio edytowane przez WinSho ; 23-06-2009 o 23:11 Powód: Automerged Doublepost
A ja polecam przyglądać się zdjęciom doświadczonych ptasich fotografików, tu na forum jak i innych portalach. Z doświadczenia wiem, że to bardzo pomaga podnosić poziom swoich fotografii...
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
tak ajk wyzej juz zostalo napisane ale nie przestawaj tylko walcz dalej![]()