Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: szeroki film

Domyślnie szeroki film

Witam,
    mam pytanie z tzw. innej beczki, potraficie wskazać jakieś miejsce gdzie wysyłkowo wywołują i najlepiej jednocześnie skanują filmy z średniego formatu typu: kiev 6C, pentacon six itp.? szukałem w szczecinie i w odpowiedzi otrzymywałem jedynie śmiech. proszę o pomoc. dzięki!

Bywalec Awatar temol
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Jaki proces? C-41, E-6, tradycyjny bw?

T.

Domyślnie

wydaje mi się że C41, nie jestem specem, np. aby wywołać KODAK PORTRA 160VC-120

Uzależniony

Domyślnie

http://trzypion.pl/

Slajdy i BW, gdybys potrzebowal.

Domyślnie

na kazdym labie mozna wywolac film 6x6 tylko nie kazdy laborant znafca o tym wie...potem sie glupio smieja tepaki

Bywalec Awatar temol
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    wydaje mi się że C41, nie jestem specem, np. aby wywołać KODAK PORTRA 160VC-120
    W przypadku C-41 nie za bardzo wiem co polecic. Ale wez moze poszukaj jakiegos Kodak Express w Szczecinie. Ewentualnie wysylkowo (profilab z Wawy?)

T.

bio3y
    Guest

Domyślnie

odradzam wołania średniaków w byle labie bo jeśli rzadko wołają średniaki to będziesz miał pasy brudu po bokach kliszy. jeśli chcesz tanio i w miare dobrze wywołać slajdy to o dziwo polecam rossmana

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Tylko uwaga, jeżeli wywołują maszynowo to możesz liczyć na to, że jedną klatkę będziesz miał do kosza - żeby maszyna mogła 'złapać' negatyw zaginają go 2-3 cm od końca. Jeżeli tam miałeś zdjęcie (a najczęściej tak jest) to raczej do wywalenia będzie. Testowane dwa razy w ProfiLabie.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bio3y Zobacz posta
    jeśli chcesz tanio i w miare dobrze wywołać slajdy to o dziwo polecam rossmana
    Wywolalem u nich kilkanascie klisz i zero zastrzezen
    A 6.95PLN vs 30PLN to istotna roznica.

Domyślnie

rossman wywołuje średni? slajdy? za 7 zeta? pokażcie proszę jakiś skan

edit: właśnie sprawdzam cennik rossmana. kto wywołuje tam slajdy (135 i 120) prosiłabym o pokazanie efektów pracy rossmanów
    Ostatnio edytowane przez krynolina ; 23-06-2009 o 19:43

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów