Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: 70-200lf2.8 Vs 70-200lf4

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Na szczęście jest to jeszcze mój obiektyw i to ja określam jego wartość bo wiem co sprzedaję 8)
    Doookładnie - możesz choćby i za 10K - Twoje prawo

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    A Ty muflon, chcesz go kupić? - bo rozpisujesz się na temat mojego ogłoszenie co najmniej jakbyś był bezpośrednio tym ogłoszeniem zainteresowany
    "Dziekujemy już mamy" ale to Ty zacząłeś od osobistego ataku na zupełnie normalnie postawione pytanie.

Edit: BTW, myślę, że po zamianie Canona na tą Sigmę jeszcze nieraz za nim zatęsknisz...

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    "Dziekujemy już mamy" ale to Ty zacząłeś od osobistego ataku na zupełnie normalnie postawione pytanie
    Ciekawe, czy wątek zostnie wymoderowany ...przez M, bo jeśli nie to mamy Folwark Zwierzęcy, a jeśli tak to mamy sytuację jak w dowcipie o Kowalskim w Domu Wariatów - Pyta Doktor-
    D: Kowalski, co tam piszecie?
    K: A list do siebie Panie Doktór!
    D: A co w nim piszecie?
    K: A jescze nie wiem, bo go nie dostałem!

BTW, myślę, że po zamianie Canona na tą Sigmę jeszcze nieraz za nim zatęsknisz...
    A tak dokładniej, to dlaczego miałoby tak być? Wg mnie to jest raczej wybór 2.8 vs 300mm.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    A tak dokładniej, to dlaczego miałoby tak być? Wg mnie to jest raczej wybór 2.8 vs 300mm.
    Hmm, kiedyś tu przerabialiśmy dyskusję nt 70-200, TCx1.4, TCx2, 100-400, z przykładami różnic w zakresie na zdjęciach itp. O ile pamiętam, to wniosek był, że bez konkretnej potrzeby nie warto. Poza tym napisałem "nieraz", nie "zawsze"

Edit: chociaż w sumie mmsza chce efektywnie 140-420/5.6 to jest już trochę inna para kaloszy... oprócz 70-200/2.8 - chętnie, zamiast - w życiu , mimo że ja też raczej głównie większych ogniskowych uzywam (samoloty).

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

oprócz 70-200/2.8 - chętnie, zamiast - w życiu , ...
    Pogadamy, jak się przesiądziesz na mniejszy crop niż 1.6, bo na FF 70-200 = 100-300, czyli 70-200 będzie bardziej odpowiednikiem 28-135 na 20D. Więc może "never say never".
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan
    Pogadamy, jak się przesiądziesz na mniejszy crop niż 1.6
    Hmm, do moich zastosowań 70-200x1.3 byłoby nawet lepsze niż x1.6 Tylko w 100-400 długiego końca żal... :sad:

Uprawnienia umieszczania postów