Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Filtry Marumi/Hoya/Heliopan

Mieszany widok

Uzależniony

Domyślnie

Ty pozostań przy zdaniu że B+W i Heliopan nie są wyznacznikiem jakości w filtrach (i przy poglądzie że i ch producenci to chochszaplerzy a rynek produkcji filtrów opanowali spiskowcy), a ja pozostanę przy swej decyzji nie kupowania Marumi, Hamy i Hoya

Miłego.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Nalepsza Hoya (nie było jeszcze wersji Digital Pro lecz Super HMC) miała 30% spadek jakości, a najlepszy Marumi aż 45%.
    Bzdura. Nie ma żadnej widocznej różnicy w ostrości, testowałem. Dla ewentualnych niedowiarków mogę wrzucić sample - z 85L bez filtra, z hoya, z marumi i z b/w...

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Dokładnie zgadzam się z przedmówcą mam heliopany, B+W,a ostatnio Hoya i nie ma na nich spadku rozdzielczości :-D.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Bzdura. Nie ma żadnej widocznej różnicy w ostrości, testowałem. Dla ewentualnych niedowiarków mogę wrzucić sample - z 85L bez filtra, z hoya, z marumi i z b/w...
    No to czekamy ;-)

Bywalec
    Miasto
    Kamienna Góra/Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Ty pozostań przy zdaniu że B+W i Heliopan nie są wyznacznikiem jakości w filtrach (i przy poglądzie że i ch producenci to chochszaplerzy a rynek produkcji filtrów opanowali spiskowcy), a ja pozostanę przy swej decyzji nie kupowania Marumi, Hamy i Hoya

Miłego.
    Nie to ty masz takie podejście że wyznacznikiem jakości są marki. Owszem B+W Heliopan to dobre filtry, choć tutaj zależy też od modelu.

Dla mnie możesz kupować co chcesz, ale nie mów że inne marki to g... jeśli nie jesteś tego wstanie udowodnić... i że nie rozumisz ludzi... nie każdy się onanizuje widząc napis B+W

Ja kiedyś widziałem kosmite który dał mi testy filtrów i są inne niż ty mówisz

Coś już napisał

Domyślnie

och, och, po co te sprzeczki, po co ta manifestacja 'ja wiem lepiej'?
    na sprzecie swiat sie nie konczy, a jesli minimalnie jeden filtr wypada gorzej od drugiego to po co przykuwac do tego tak ogromna wage? w koncu i tak chodzi o to, co fotografujemy, a nie rozdzielczosc filtrow ;]

ja do swojej kolekcji nabylam ostatnio szara hoye i ani sie nie rozpada w rekach i obraz daje przyzwoity :]

Uprawnienia umieszczania postów