Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 46

Wątek: odzyskac zdjecia...?

Domyślnie

Zainteresuj się programami Photo Rescue, Digital Picture Recovery czy O&O DiskRecovery - u mnie Photo Rescue odczytał uprzednio skasowane zdjęcia z karty, jak by wcześniej wogóle nie nastąpiła operacja kasowania - po prostu zobaczył całą kartę
    Ważna rzecz - przed odzyskiwaniem nie zapisuj _NIC_ na karcie - najlepiej jej nie wkładaj do czytnika nawet (bo a nuż taki windows kosz sobie na niej utworzy...)

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja polecam PC inspector smart recovery - jest za darmo i bardzo dobrze sobie radzi , można go sciągnąc z netu - jest też chyba na płycie ostatniego chip-photo albo przed ostatniego - w ostateczności daj znać to Ci wyślę bo jest free
    5d + L plecak

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    Zainteresuj się programami Photo Rescue, Digital Picture Recovery czy O&O DiskRecovery - u mnie Photo Rescue odczytał uprzednio skasowane zdjęcia z karty, jak by wcześniej wogóle nie nastąpiła operacja kasowania - po prostu zobaczył całą kartę
    Ważna rzecz - przed odzyskiwaniem nie zapisuj _NIC_ na karcie - najlepiej jej nie wkładaj do czytnika nawet (bo a nuż taki windows kosz sobie na niej utworzy...)
    Co do zobaczenia to normalne ponieważ normalny quick format nie kasuje plików tylko info o tym gdzie są zapisane poszczególne pliki , normalny format kasuje ale do czasu nadpisania jest to bardzo proste do odzyskania
    5d + L plecak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex
    Co do zobaczenia to normalne ponieważ normalny quick format nie kasuje plików tylko info o tym gdzie są zapisane poszczególne pliki , normalny format kasuje ale do czasu nadpisania jest to bardzo proste do odzyskania
    Ja to wiem, wiem też po co jest kopia FAT w systemie FAT32 (bo pewnie taki ma na karcie). Odpowiedź byla raczej do autora wątku... Ale dzięki

TAk czy inaczej, myślę, że z podanymi w wątku programami magdzia spokojnie jest w stanie odzyskać zdjęcia :razz:

Bywalec Awatar Golibroda
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Semtex
    A dokładniej szybki format wymazuje pierwszą literkę z nazwy pliku i zwalnia obszar o położeniu pliku w tablicy partycji (dotyczy HDD) zaznaczając jako puste.Natomiast informacje zawarte w odpowiednich sektorach dysku do czasu ponownego zapisu przez inny plik pozostaje nienaruszone.
    Wniosek jest jeden: skasowałeś pod żadnym pozorem nie zapisuj nic na dysku, nie uruchamiaj procedur porządkowania dysku, nic nie instaluj bo wszystkie informacje pozmieniasz i stracisz możliwość ich odzyskania.
    Pozdrowienia
    Piotr

Canon Team

Bywalec Awatar Golibroda
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek
    ............FAT32 (bo pewnie taki ma na karcie).
    Taki jest na pewno :-)
    Pozdrowienia
    Piotr

Canon Team

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C41photocrew
    jak masz lexara to jest image rescue
    Ten soft to działa tylko z LEXAR'em? Czy obojętnie jaki producent karty?

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Ten soft to działa tylko z LEXAR'em? Czy obojętnie jaki producent karty?
    Ten co ja mam czyli ver. 2.0 działa mi też na San Disku
    5d + L plecak

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Nie miałem jeszcze potrzeby odzyskiwania zdjęć za pomocą takiego softu, ale wypadało by końcu zapodać sobie tą adrenalinę...
    Jak to zwykle z 'pierwszymi razami' bywa...

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze jedno pytanie mi się ciśnie - mam np. przypadek gdzie soft odzyskuje część zdjęć bo na reszcie karty są błędy i po 55% staje i pokazuje iż dalej się nie da - zna ktoś jakieś oprogramowanie do naprawy błędów w tego typu przypadku ??
    Znane mi oprogramowanie nortona , windows skaner lub inne pokazują iż niby wszystko jest ok ale praktycznie nie skanują tej karty ??

dzięki
    5d + L plecak

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów