Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 109

Wątek: predkosc przesylu z 350 do kompa

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie predkosc przesylu z 350 do kompa

pamietajac "zawrotna" predkosc transmisji 300d chcialby sie dowiedziec czy ktos sprawdzal to samo na 350-tce
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadek
    pamietajac "zawrotna" predkosc transmisji 300d chcialby sie dowiedziec czy ktos sprawdzal to samo na 350-tce
    Forumowicze używają czytników Szybciej, wygodniej.
    350D | Canon 18-55/3.5-5.6 II | Canon 50 1.8 II | Canon 70-200/4L | Lowepro Nova 4 AW | reszta w planach...

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

dzieki za niewyczerpujaca odpowiedz
    moze ktos jednak podpinal aparat do kompa ?!
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

350d ma high speed usb więc jest szybszy i to dużo od 300
    5d + L plecak

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Zdjecia z aparatu zgrywaja sie zadowalajaco szybko, ale odkad kupilem czytnik to juz aparatu do kompa nie podpinam.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Gdziekolwiek nie czytałem to zalecają używać czytnika, a nie podpinać aparatu do kompa...
    Czytniki są śmiesznie tanie i uwierz, że z wyciąganiem kart nie ma najmniejszego problemu i jeszcze nikomu i nic od wyciągania się nie stało...
    Było już o tym kilka razy...
    Ja kopiuję spod Total Commandera i za każdym razem jak patrze na transfer i jak to się szybko śmiga, to zawsze strzelę sobie 'karpia'

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Gdziekolwiek nie czytałem to zalecają używać czytnika, a nie podpinać aparatu do kompa...
    Czytniki są śmiesznie tanie i uwierz, że z wyciąganiem kart nie ma najmniejszego problemu i jeszcze nikomu i nic od wyciągania się nie stało...
    he, he, to ja będę miał akurat odmienną opinię

jeszcze niedawno głosiłem tak, jak koledzy powyżej i używałem wyłącznie czytnika... (aż z drzwiczek od CF szedł dym, i to w kilku aparatach )

ale dla zabawy po kilku miesiącach posiadania 350D zainstalowałem dostarczony z nim software (ex browser czy coś). i obecnie tylko tego używam z uwagi na prostotę obsługi i transmisji (mówię tylko o transmisji plików, broń bossszzze o przeglądaniu fotek!).

chodzi o to, że:
    - podpinasz aparat do kompa i włączasz aparat - to wszystko, co trzeba zrobić.
    - transmisja rozpoczyna się automatycznie
    - transmitowane są tylko pliki niezgrywane wcześniej (gdybyś z jakichś powodów nie wyczyścił karty po ostatnim zgrywaniu, bo np. chciałeś komuś pokazać fotki na TV)
    - pliki są układane w automatycznie tworzone podkatalogi (np. \2005_08_16, \2005_08_17 itd.)

dlatego wygoda jest duża: wracam z focenia i pierwsze co robię jeszcze przed "zdjęciem kurtki", to podpinam aparat do PC lub laptopa (chodzą non-stop) i włączam aparat - transmisja rozpoczyna się i nie trzeba było nawet ruszyć myszką. gdy wracam "po zdjęciu kurtki", to wszystko jest już skopiowane i można siadać do oglądania.

dodatkowo testowałem kilka rozwiązań sprzętowych:
    - konwerter PCMCIA dla CF
    - czytniki USB 1.1 i 2.0 pod USB 1.1 i 2.0
    - EOS 350D pod USB 2.0
    i to ostatnie rozwiązanie jest najszybsze, choć faktycznie mój czytnik 2.0 nie jest rewelacją.

no to tyle, z mojej strony
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    he, he, to ja będę miał akurat odmienną opinię

jeszcze niedawno głosiłem tak, jak koledzy powyżej i używałem wyłącznie czytnika... (aż z drzwiczek od CF szedł dym, i to w kilku aparatach )

ale dla zabawy po kilku miesiącach posiadania 350D zainstalowałem dostarczony z nim software (ex browser czy coś). i obecnie tylko tego używam z uwagi na prostotę obsługi i transmisji (mówię tylko o transmisji plików, broń bossszzze o przeglądaniu fotek!).

chodzi o to, że:
    - podpinasz aparat do kompa i włączasz aparat - to wszystko, co trzeba zrobić.
    - transmisja rozpoczyna się automatycznie
    - transmitowane są tylko pliki niezgrywane wcześniej (gdybyś z jakichś powodów nie wyczyścił karty po ostatnim zgrywaniu, bo np. chciałeś komuś pokazać fotki na TV)
    - pliki są układane w automatycznie tworzone podkatalogi (np. \2005_08_16, \2005_08_17 itd.)

dlatego wygoda jest duża: wracam z focenia i pierwsze co robię jeszcze przed "zdjęciem kurtki", to podpinam aparat do PC lub laptopa (chodzą non-stop) i włączam aparat - transmisja rozpoczyna się i nie trzeba było nawet ruszyć myszką. gdy wracam "po zdjęciu kurtki", to wszystko jest już skopiowane i można siadać do oglądania.

dodatkowo testowałem kilka rozwiązań sprzętowych:
    - konwerter PCMCIA dla CF
    - czytniki USB 1.1 i 2.0 pod USB 1.1 i 2.0
    - EOS 350D pod USB 2.0
    i to ostatnie rozwiązanie jest najszybsze, choć faktycznie mój czytnik 2.0 nie jest rewelacją.

no to tyle, z mojej strony

to mi przypomina czasy pakowania pudełek od kaset VHS i pilotów od telewizorów w folię, by się nie niszczyły

**** tym sobie nie zawracam i zawsze wyjmuje kartę, zresztą inaczej nie miałbym jak z tanka korzystać, nigdy mi się z klapką nic nie działo, nie wiem tylko jak będzie w 20D, w 300D była ona dużo solidniejsza...

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tytus
    to mi przypomina czasy pakowania pudełek od kaset VHS i pilotów od telewizorów w folię, by się nie niszczyły

**** tym sobie nie zawracam i zawsze wyjmuje kartę, zresztą inaczej nie miałbym jak z tanka korzystać, nigdy mi się z klapką nic nie działo, nie wiem tylko jak będzie w 20D, w 300D była ona dużo solidniejsza...
    oj, oj, kolega wyciągnął moją wypowiedź sprzed kilku miesięcy i - jak niektórzy zauważyli - jest ona już mocno nieaktualna...

teraz znów polecam i sam korzystam wyłącznie z czytnika (takiego na PCMCIA w laptopie) i mxw fotoloadera* - wygoda i łatwość obsługi, choć nie demon prędkości

*on nawet nie potrafi ściągnąć fotek po kabelku z aparatu.

a co do drzwiczek: miałem kiedyś powershot A95 - tam klapka od karty to dopiero była masakra, za każdym razem miałem wrażenie, że coś się złamało, w porównaniu te klapki w 300D, 350D, 20D itp. to mniodzio
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał Awatar marko-wroclaw
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    ... z wyciąganiem kart nie ma najmniejszego problemu i jeszcze nikomu i nic od wyciągania się nie stało...
    Nie zgodzę się z tym.. Pracuję w serwisie komputerowym i pewnego razu przywędrował do mnie ludzik z Minoltą A1 - bo coś karta nie działa... ja patrzę, karta - OK, ale w aparacie na środku w jednym rzędzie całkowicie zgięty pin od CF. Ja się prostowania tego nie podjąłem. Wiec wole puki co podłączać pod USB. Wystarczył mi ten widok pogiętych pin-ów.
    Ostatnio edytowane przez marko-wroclaw ; 18-08-2005 o 13:14
    Moja galeria: - CLICK !!
    Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów