w końcu napisałem ten programikZamieszczone przez muflon
FotoLoader by MxW
mi zajęło to dwa miesiące...![]()
więcej info: http://canon-board.info/showthread.php?t=6462
w końcu napisałem ten programikZamieszczone przez muflon
FotoLoader by MxW
mi zajęło to dwa miesiące...![]()
więcej info: http://canon-board.info/showthread.php?t=6462
pozdro.,
m.
Wiem, ze to bedzie upier....ale musze sie zapytac. Wczoraj kupilam Eos 350D. Dzisiaj chcialam zgrac fotki na komputer. Nie posiadam jeszcze czytnika do kart wiec chcialam to zrobic przez aparat. Podpielam USB, wlaczylam aparat. Pieknie wyszukal ,wszystko cacy....i nagle cisza.. mowiliscie, ze to podobno automatycznie powinno sie uruchomic, ale niestety nie u mnie( co sie dzieje??
W "mój komputer" pojawił się aparat? Jeśli tak, to kliknij i przegraj fotki.
Sterowniki z płyty instalowałas? Ewentualnie mozesz próbować przełączyć aparat w tryb PTP.
w "moj komputer" aparat nie jest widoczny, sterowniki zainstalowalam a tego ostatniego to - nie wiem o czym mowisz:/
a juz wiem o czym mowiszsorki,,,ale to tez nic nie daje:/
dodam tylko, ze przy probie sciagania poprzez wejscie w program zoom browser ex wyskakuje mi komunikat, ktory mowi, ze niejako aparat jest uzywany przez innego uzytkownika.
Może jakieś inne urządzenie usb powoduje konflikt? Spróbuj odłączyć, co masz. A może sterowniki usb do płyty? Jaki windows? Może servicepacki są potrzebne?
Dzieki za podpowiedzi, ale to chyba nadal nie to. Podlaczylam z powrotem poprzedni aparat pod to samo USB i dziala. Potem odlaczylam wszystko inne co mogloby ewentualnie kolidowac i nadal nic. Komp widzi aparat, sterowniki sprawdzil i sa cacy ale nadal nie chce sciagac . Przez zoom experta jak probuje wymusic sciaganie to krzyczy, ze aparat jest uzywany przez innego uzytkownika. no i pupa blada( dwudniowy aparat. chyba sie powiesze:/
chyba czas sie przejsc do serwisu:/
może gryzą się sterowniki ze sterownikami innego aparatu. W sumie u mnie 300d i A510 działają razem...
Najlepiej kup czytnik za 30zł (koniecznie USB2.0) i będzie luksus.