Nawiązujac do zoombrowsera jest na stronie canona jego nowa wersja:ZoomBrowser EX wersja 5.5, która jest o niebo lepsza od tej dostarczanej z aparatem, radzę spróbować.
http://software.canon-europe.com/sof...416.asp?model=
Nawiązujac do zoombrowsera jest na stronie canona jego nowa wersja:ZoomBrowser EX wersja 5.5, która jest o niebo lepsza od tej dostarczanej z aparatem, radzę spróbować.
http://software.canon-europe.com/sof...416.asp?model=
wszystko się zgadza, jest tak, jak piszesz, ale jednak jest widoczne to okienko i jest doklejone do mój komputer, czyli generalnie jest, choć wiadomo, że super to to nie jest i nie wypada tego polecać jako rozwiązanie docelowe (ani nawet przejściowe) ;-)Zamieszczone przez Tomasz Golinski
pozdro.,
m.
ale za to jest razem z nim (lub osobno, nie pamiętam) nowe camera window 1.5 do ściagania plików z karty/aparatu - teraz widać fotki w trakcie ściąganiaoraz jest nowa opcja: usuń po ściagnięciu
wszystko fajnie, ale niestety nadal po zakończeniu koniecznie musi odpalić tę właśnie zoom-zgrozę... :sad:
ale to dobrze, bo już myślałem, że mój FotoLoader się nie przyda ;-)
pozdro.,
m.
no co to się dzieje z tymi pecetami... niedługo i lodówkę i pralkę zobaczymy
niemniej jednak, jeżeli drukarkę też widać w mój komputer, to tak, trzeba ją będzie nazwać jakoś, np. dysk wirtualny (to w nawiązaniu do pytania o kompaktach). na tym poziomie wtajemniczenia (kompaktowym) to to wystarczy![]()
pozdro.,
m.
mi się wydawało (mogę sie mylić, ale nie mam jak szczęśliwie teraz sprawdzic), ze juz od win95 w moj komputer jest panel sterowania, drukarki, moje dokumenty, otoczenia sieciowe i jeszcze moze jakies badziewie
no +/- są, i co to oznacza?Zamieszczone przez Tomasz Golinski
pozdro.,
m.
no i nie wszystko dyski, bo są w podkatalogach, czyli już bardziej pliki ;-)
nie chcę tu wychodzić na jakiegoś obrońcę windy, bo jeszcze dwa, trzy lata temu nie użyłbym jej do niczego poważniejszego, ale teraz - od czasu xp - już nie jest tak źle i jest to akceptowalny systemik dla końcowego użytkownika.
pozdro.,
m.
Aparatu nie podpinam bo w canonie nie wzieli pod uwagę że Hoody ma krótkie paznokcie i tej gumki z lewej nie może wyjąć....
a co do kaswoania zdjęc, ja jestem satry user jeszcze z czasów nortona commandera , i powiem że teoreteycznie używam windows commandera ale gdy tylko mogę używam Far'a, szybkośc działania i jej "user frendly" mi wystarczają.
Poza tym to robie f6 i w kompie mam karta pusta, albo opcja z acdsee acz nie wiem po co bo to żadna oszczędnośc czasu.
Czytnik tani usb2.0 podstawa a te wszyskie firmowe oprogramowania takie jak miałem od olympusa czy canona 350d to niech sobie w.....ą , a lepiej dorzucą po 20E na książeczce z "cashbackiem" :-)