Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 109

Wątek: predkosc przesylu z 350 do kompa

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Nawiązujac do zoombrowsera jest na stronie canona jego nowa wersja:ZoomBrowser EX wersja 5.5, która jest o niebo lepsza od tej dostarczanej z aparatem, radzę spróbować.
    http://software.canon-europe.com/sof...416.asp?model=

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    1. nie jak nie. dyski w windowsie sa troche czym innym. nie ma przyporzadkowanej litery, nie mozesz nic zrobic z plikiem, ktory jest na karcie poza otwarciem przez win-badziewie, przegraniem lub kasowaniem (wiec nie tylko do odczytu ). Masz po prostu tylko specjalne okienko do kopiowania, ktore dla wygody jest doklejone do menu "moj komputer".
    wszystko się zgadza, jest tak, jak piszesz, ale jednak jest widoczne to okienko i jest doklejone do mój komputer, czyli generalnie jest, choć wiadomo, że super to to nie jest i nie wypada tego polecać jako rozwiązanie docelowe (ani nawet przejściowe) ;-)
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

owszem. ale czy w zwiazku z tym np. drukarke tez nazwiesz dodatkowym dyskiem?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szandor
    Nawiązujac do zoombrowsera jest na stronie canona jego nowa wersja:ZoomBrowser EX wersja 5.5, która jest o niebo lepsza od tej dostarczanej z aparatem, radzę spróbować.
    tylko startuje o 2h dłużej

ale za to jest razem z nim (lub osobno, nie pamiętam) nowe camera window 1.5 do ściagania plików z karty/aparatu - teraz widać fotki w trakcie ściągania oraz jest nowa opcja: usuń po ściagnięciu wszystko fajnie, ale niestety nadal po zakończeniu koniecznie musi odpalić tę właśnie zoom-zgrozę... :sad:

ale to dobrze, bo już myślałem, że mój FotoLoader się nie przyda ;-)
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

owszem. ale czy w zwiazku z tym np. drukarke tez nazwiesz dodatkowym dyskiem?
    ee, a drukarkę też widać?
    no co to się dzieje z tymi pecetami... niedługo i lodówkę i pralkę zobaczymy

niemniej jednak, jeżeli drukarkę też widać w mój komputer, to tak, trzeba ją będzie nazwać jakoś, np. dysk wirtualny (to w nawiązaniu do pytania o kompaktach). na tym poziomie wtajemniczenia (kompaktowym) to to wystarczy
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

mi się wydawało (mogę sie mylić, ale nie mam jak szczęśliwie teraz sprawdzic), ze juz od win95 w moj komputer jest panel sterowania, drukarki, moje dokumenty, otoczenia sieciowe i jeszcze moze jakies badziewie
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Poznań

Domyślnie

mi się wydawało (mogę sie mylić, ale nie mam jak szczęśliwie teraz sprawdzic), ze juz od win95 w moj komputer jest panel sterowania, drukarki, moje dokumenty, otoczenia sieciowe i jeszcze moze jakies badziewie
    no +/- są, i co to oznacza?
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

wg mnie nic. wg ciebie, oznacza ze sa to dyski wirtualne :>

FoFot.pl
    Canon IRC

Miasto
    Poznań

Domyślnie

wg mnie nic. wg ciebie, oznacza ze sa to dyski wirtualne :>
    no tak to sobie bill wymyślił...

no i nie wszystko dyski, bo są w podkatalogach, czyli już bardziej pliki ;-)

nie chcę tu wychodzić na jakiegoś obrońcę windy, bo jeszcze dwa, trzy lata temu nie użyłbym jej do niczego poważniejszego, ale teraz - od czasu xp - już nie jest tak źle i jest to akceptowalny systemik dla końcowego użytkownika.
    pozdro.,
    m.

Zablokowany Awatar Hoody
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

eeeeeee takie tam wynalazki "ZoomBrowser EX" po co to komu ??!
    Aparatu nie podpinam bo w canonie nie wzieli pod uwagę że Hoody ma krótkie paznokcie i tej gumki z lewej nie może wyjąć....
    a co do kaswoania zdjęc, ja jestem satry user jeszcze z czasów nortona commandera , i powiem że teoreteycznie używam windows commandera ale gdy tylko mogę używam Far'a, szybkośc działania i jej "user frendly" mi wystarczają.
    Poza tym to robie f6 i w kompie mam karta pusta, albo opcja z acdsee acz nie wiem po co bo to żadna oszczędnośc czasu.
    Czytnik tani usb2.0 podstawa a te wszyskie firmowe oprogramowania takie jak miałem od olympusa czy canona 350d to niech sobie w.....ą , a lepiej dorzucą po 20E na książeczce z "cashbackiem" :-)

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów