ja mam "no name"i taki jest moim zdaniem najlepszy bo zadnych sterownikow nie trzeba miec ;] koszt jakies 40-50zł ;]
ja mam "no name"i taki jest moim zdaniem najlepszy bo zadnych sterownikow nie trzeba miec ;] koszt jakies 40-50zł ;]
350D
Nie chce Cie martwic, ale to nie jest prawda (o niezauwazalnej roznicy).Zamieszczone przez tadek
A od kiedy wymog sterownikow (pod jakim systemem notabene) ma zwiazek z markowoscia/bezmarkowoscia czytnika?Zamieszczone przez Alzail
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60810417Zamieszczone przez b'Art
mam cos takiego, jeden duzy minus to to ze trzeba instalowac sterowniki :-(
Ja mam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60555265 i nie muszeZamieszczone przez gonzo44
Nie spotkalem tez nigdzie opinii o jakichkolwiek problemach z tymi czytnikami w postaci poszatkowanych zdjec, niemoznosci odczytu plikow, czy innych - ktore to czesto sie zdarzaja posiadaczom innych czytnikow.
mam czytnik ale jak ktos wczesniej tu wspominal - oprogramowanie canona jest bardzo wygodne. Katalogowanie po dacie jest bardzo podstawne, no chyba że któs robi zdjęcia nie dla siebie, tematyczne, ktore trzyma stosunkowow niedlugo, badz zrzuca do archiwum (cd,dvd) - sluby, reporterka itp.Zamieszczone przez Robin
Ogolnie zabawa ze zrzucaniem trwa dlugo i jesli faktycznie zalezy mi na czasie - to tylko przez czytnik.
300D(afro;-) )@wasia + KIT + Sigma 70-300 APO DG + 2 x UV HMC + 1GB Kingston HS + torba Soligor + statyw + plany :] na codzien Sony T3
Witam wszystkich serdecznie .Troszkę czytałem forum i jakoś nie wiem
jak to jest w canonie 350d a mianowicie :
1) czy aparat może być widziany jako twardy dysk (jak w większości compactów ) tzn widzimy wirtualny dysk
2) bardzo spodobało mi się katalogowanie po dacie w oprogramowaniu canona
czy jest jakaś aplikacja która automatycznie pozakłada katalogi z datą
i umieści tam fotki ze zbioru na dysku twardym
p.s. jest to mój pierwszy post witam serdecznie forum mi się bardzo podoba
trend
1) jak nie jak tak? aż musiałem sprawdzić: oczywiście, 350D po podłączeniu do Windows XP jest widoczny jako kolejny dysk twardy [EOS 350D] i do tego nie są potrzebne żadne sterowaniki Canona - jest to standard w XP.
niestety są ograniczenia: jest to dysk tylko do odczytu i nie widać CR2![]()
2) musisz poczekać, aż dokończę swojego FotoLoadera, bo on to potrafi robić (wystarczy przestawić source_dir z dysku czytnika/aparatu na ścieżkę do swojego katalogu). o innych programikach nic takiego nie słyszałem...
pozdro.,
m.
1. nie jak nie. dyski w windowsie sa troche czym innym. nie ma przyporzadkowanej litery, nie mozesz nic zrobic z plikiem, ktory jest na karcie poza otwarciem przez win-badziewie, przegraniem lub kasowaniem (wiec nie tylko do odczytu). Masz po prostu tylko specjalne okienko do kopiowania, ktore dla wygody jest doklejone do menu "moj komputer".