Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [bobidark] Moje poczatki.

Domyślnie [bobidark] Moje poczatki.

Witam. To moj pierwszy post na forum, ale zagladam na nie juz od jakiego czasu. Wczesniej focilem lumixem fz8, a od tego piatku mam w posiadaniu 450D z obiektywem kitowym. Popelnilem nim juz kilka zdjec na probe i chcialbym abyscie mi powiedzieli co w tych fotkach poprawic. Tylko nie znecajcie sie nade mna .
    1
    2

Początki nałogu Awatar x-mac
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witaj,
    Bardzo ...kontrastowo.
    #1 brzydkie światło, przeostrzenia(?), przepały, no i chyba też prześwietlenie ekspozycji - w podsumowaniu, ja bym to wyrzucił do kubła (w PSie nie walczę)
    #2 mnie się podoba, chociaż może z jakimś Raynox'em byś uzyskał nawet z kita bardziej rozmyte tło dla lepszego wyizolowania motywu głównego. Przyjemne foto
    marcin
    forma wynika z funkcji (ls) - mniej znaczy więcej (mvdr) - ornament to zbrodnia (al)

szukaj: 1 2 3

Domyślnie

#1 brzydkie światło, przeostrzenia(?), przepały, no i chyba też prześwietlenie ekspozycji - w podsumowaniu, ja bym to wyrzucił do kubła (w PSie nie walczę)
    Dzieki piekne za opinie.
    Swiatla to wogole nie bylo ... pochmurny dzien, przesotrzenia - moze troche przesadzilem, a program jakiego uzylem to picassa. Jednak mnie ta fotka sie podoba :cool: zwazywszy, ze to jedna z pierwszych jakie zrobilem tym sprzetem :wink:.

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

pierwsze poprawne ale niestety nic ciekawego.
    drugie lepsze dobra ostrość i względnie ładne rozmycie tła jak na kita
    pozdrawiam
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Domyślnie

AD 1
    "...a moim oczom ukazał się las... (niestety nie krzyży bo przynajmniej było by zabawnie) - las i nic więcej po prostu las.
    co do 2 to można by balans bieli poprawić to w tedy żółte kwiatki ładniej by się prezentowały na zielonym tle.
    Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM

Domyślnie

Zieba po zlapaniu wazku usiadla doslownie moze dwa metry ode mnie na murku i nie mialem za wiele czasu aby jej zdjecie zrobic.
    Wyszlo takie

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

3 najlepsze - dobry moment. radziłbym numerować zdjęcia
    5dm2

Uzależniony Awatar tryton
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to z ważką dobre. Można by rozjaśnić nieco, ale niekoniecznie.
    Tryton
    --------------------------------------------------------------
    5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS

Uprawnienia umieszczania postów