Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: [nylover] galeria zdjęć

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

A mnie się coś wydaje, że związek między panoramowaniem a widocznym ruchem kół nie jest aż taki bezpośredni... całkiem sporo ma tu do gadania też ustawiony czas migawki.

Poniżej fotka gdzie auto jedzie prawie na wprost i nie występuje konieczność panoramowania.

Foto by Barti (klubsuzuki.pl)
    Wiem, że nic nie wiem :/

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chiron Zobacz posta
    A mnie się coś wydaje, że związek między panoramowaniem a widocznym ruchem kół nie jest aż taki bezpośredni... całkiem sporo ma tu do gadania też ustawiony czas migawki.
    Zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że panning z ruchem kół nie ma żadnego związku..;-) Można np zrobic zdjęcie samochodu w poślizgu z zablokowanymi kołami (panning bez rozmycia kół) albo samochodu na hamowni (rozycie kół bez panningu):-)

ale to już jakby wiadomo..

Rzecz polega na tym, że właśnie dla efektu "rozmycia" kół i tła sugerowaliśmy wydłużenie czasu migawki. Logicznym jest, że w takiej sytuacji by samochód jako jedyny był ostry trzeba zastosować panoramowanie i to tylko z tego wzgledu, bo wiadomo, że panning sam w sobie nam kół nie rozmyje:-)

Poniżej fotka gdzie auto jedzie prawie na wprost i nie występuje konieczność panoramowania
    powiedzialbym raczej że auto jedzie prawie na wprost i prawie nie wystepuje koniecznośc panoramowania. Zauważ że kwiaty w tle są rozmazane akurat w tym kierunku w ktrym podążał zamochód (panning) nie jest to oczywiscie efekt tak widoczny jak w przypdaku samochodu poruszającego się prostopadle do osi optycznej, ale jednak wystepuje.

Dobra, kończę, bo to miał być wątek galeriowy naszego kolegi a wyszedł jak zwykle offtop:-)

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

nyclover
    Guest

Domyślnie

Kilka nowych zdjęć.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów