Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: 350D - jaki obiektyw?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ugonio Zobacz posta
    ....Chciałbym zapytać, co rozumiecie przez fakt, że autofocus jakiegoś obiektywu jest za wolny? chodzi o to, że dłużej trwa ustawienie ostrość niż to ma miejsce w przypadku droższych szkieł?............
    Tutaj masz filmiki:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZO-I0...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=7uVEO7O_x7w
    w których masz pokazane działanie AF.
    Generalnie w tym wszystkim chodzi nie tylko o szybkość ostrzenia, ale także jego jakość.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kobyłka City

Domyślnie

panmateusz - zasmuciła mnie Twoja wypowiedź ale (niestety) masz rację - w tej chwili kupowanie Sigmy, zarówno APO jak i "bez APO" jest mało opłacalne:-( ..
    Do autora wątku - tamron 70-300 Di LD macro wydaje się być rozsądną propozycją jeżeli chcesz wydać 640-680(nowy) lub ~500 (używany).
    Za canona 55-250 is zapłacisz w tej chwili pewnie nie mniej niż 750zł za egzemplarz używany - zatem wszystko zależy (jak niemal zawsze przy tego typu wyborach) od tego ile jesteś w stanie "dozbierać".

Dopiero zaczyna

Domyślnie

stwierdziłem, że w obecnej fazie mojej przygody z fotografią nie widzę sensu wydawać więcej niż 700zł na obiektyw, także wspomniany wyżej Tamron 70-300 Di LD macro zdaje się być propozycją do zaakceptowania..
    jeszcze chciałbym się dowiedzieć: bardziej opłaca się zaoszczędzić na kupnie obiektywu 150zł poprzez zakup używanego, czy lepiej tę kwotę dołożyć i mieć nówkę?

Coś już napisał

Domyślnie

Miałem kiedyś Canona 28-105 mm 3,5-4,5 USM II . Naped USM sprawdzał sie b.dobrze . Moge śmiało polecic ten obiektyw. Na allegro wyrwiesz juz za ok.500 zł

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antolll Zobacz posta
    Nie z tym autofocusem.
    To nie w tej kwocie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kobyłka City

Domyślnie

Ugonio - wszystko zależy jaki stan prezentuje używane szkło - jeżeli nie było z nim nigdy problemów, ma czyste soczewki, pierścienie zmiany ogniskowej i ostrości chodzą bez zastrzeżeń to czemu nie używany?:-D ponadto jeżeli kupujesz w komisach bądź też od znającego się na rzeczy człowieka można śmiało prosić o zdjęcia tablic testowych potwierdzające brak front i back focusu. Ja swoją sigme kupiłem używaną, już po gwarancji (3 letniej) a mimo to obiektyw był i jest nadal w stanie który mogę określić jako idealny - i zaoszczędziłem jakieś 300zł.

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

ja tam heliosem sport fotografowałem-i jakość miałem zajebiaszczą kwestia przyzwyczajenia-a i sport będziesz mógł spokojnie fotografować manualami-kiedyś nie było obiektywów z AF i ludzie sobie radzili
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Uzależniony Awatar RomanS
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja radzilbym Ci kupic na poczatek Canona 17-85 IS, to bardzo wszechstronny obiektyw, dzisiaj uzywany mozna dostac za ok. 600-700 zl, widzialem tu na forum nowe za 800 zl. Pofotografujesz nim spokojnie pare lat i potem zobaczysz czego szczegolnego Ci bedzie potrzeba.

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

jest jeszcze 70-210 z usm

Początki nałogu

Domyślnie

A no jest, ale największą wadą jest dostępność. W końcu to produkt z początku lat 90 ;-)
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów