Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Filtry UV B&W MRC a HOYA SUPER HMC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    Przerobilem tez B+W, ktore uwazam za swietne szkielka ale dla mnie byly za cieple. Canon i tak ma ciepla optyke (typu L), wiec dodatkowego ocieplacza nie potrzebuje.
    Co w przypadku matryc cyfrowych o wieeelee latwiej skorygowac niz na kliszy.

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Co w przypadku matryc cyfrowych o wieeelee latwiej skorygowac niz na kliszy.
    Wyznaje zasade, ze im mniej musze poprawiac, tym lepiej.
    Idealem dla mnie jest foto, ktorego nie trzeba w zaden sposob poprawiac. Zalecam innym podobne postepowanie, oplaca sie.

Co do tego, ktory material lepiej poprawic, polemizowalbym, ale to bedzie off topic
    Drobne ocieplenia, czy chlodzenie mozna samemu zaaplikowac balansem bieli, co wielu zawodowych fotografow robi (- 1) w EOS 1D series. CMOS jest za cieply?Dla dla mnie tak.
    W starych 1 D balans byl boski, choc czasem byl zdecydowanie za zimny, nawet dla mnie
    O ile wiem w 20D, 30D rowniez mozna "poprawic" male co nie co, w kwestii balansu
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    Wyznaje zasade, ze im mniej musze poprawiac, tym lepiej.
    Idealem dla mnie jest foto, ktorego nie trzeba w zaden sposob poprawiac. Zalecam innym podobne postepowanie, oplaca sie.
    Watkow o poziomie ingerencji w fotografie cyfrowa w cyfrowej ciemni juz bylo setki a postow dziesiatki tysiecy wiec tej burzy po raz kolejny rozpetywac nie bedziemy.

Domyślnie

A ja dla odmiany polecę filtry Heliopan - Rewelacja!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów