Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 107

Wątek: Wzbudzanie podziwu u przechodniow

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

okleja też Cejrowski - nie wiem jednak z jakiego powodu.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z powodu chęci ukrycia marki, żeby mu nie ukradli. Mówił kiedyś w TV. Albo w swoim programie, albo na jakimś wywiadzie.

Coś już napisał Awatar giltoniel
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

dzięki za wytłumaczenie - nie trafiłem wcześniej na jego wypowiedź w tym temacie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

HAHA :
    http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...+okleja+aparat
    i wszystko jasne

KOOCHAAM GOOGLE!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Z powodu chęci ukrycia marki, żeby mu nie ukradli. Mówił kiedyś w TV. Albo w swoim programie, albo na jakimś wywiadzie.
    Sądzę, że przede wszystkim chodzi o ukrycie marki aparatu, aby nie być posądzonym o jej reklamę w TV. Jeśli chodzi o ukrycie marki przed złodziejami, to jest to działania takie "przy okazji" no i jest to też podejrzewam wersja oficjalna powodu zaklejenia loga, przekazywana dla mass mediów. Zresztą nie jest to odosobniony przypadek zakrywania znaczków firmowych i nazw firm w programach emitowanych w TV. A wprawne oko złodzieja i tak dostrzeże to, co chcemy nieraz przed nim ukryć
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

Ale on zakleja nie tylko logo, ale w ogóle cały aparat(oprócz ekraników, przycisków etc.) chodzi o to żeby go oszpecić aby wyglądał jak jakiś stary przechodzony strucel a nie lśniący nowością i drogi sprzęt... drugi powód to taki, że po prostu oklejony sprzęt mniej się niszczy :-)
    BTW. Rada zasłyszana od Pana Boneckiego - w krajach "wysokiego ryzyka" warto sprzęt nosić w reklamówce, albo jakiejś na maxa brzydkiej torbie i wyjmować tylko na czas robienia zdjęcia...
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Bywalec

Domyślnie

Chyba jestem jakis dziwny bo nie rozumiem tej dramaturgii z oklejaniem. Zlodziej, ktory jest kumaty jak ma ukrasc to wie co to za sprzet, a ten ktory nie jest kumaty to mu wszystko jedno i tak samo ukradnie 40d jak i g9, wazniejsze jest w jakiej jestes sytuacji i jak sie zachowujesz a nie to co masz na szyi. W miejscach o duzym zageszczeniu skrajnie biednych ludzi, ktorzy nie maja sumienia dla turystow to tym bardziej im wszystko jedno co kradna, kradna wszystko co sie da.

Bylem jakis czas temu w kraju bardzo biednych ludzi, akurat nie kradli ale za to zebrali i wyludzali na potege, ja mialem wtedy kompakta, znajomi z wycieczki mieli ze soba 3 lustra, uwage pt. 'turysta chodzacy bankomat' przyciagalismy dokladnie tyle samo, nie mniej, nie wiecej.
    Ostatnio edytowane przez jz7 ; 28-06-2009 o 22:16

Zablokowany

Domyślnie

W temacie lansu-stoję 10 metrów od mojej dziewczyny-podchodzi do niej jakiś "fotograf" z Nikonem -jakimś tam D90 i kiciakiem-i bajera- " jaki masz sprzęt "-luka na pasek od Body i szkło (5dMkII +Ela)-wydusił tylko "ooo" i po temacie-poszedł sobie -jego mina-Bezcenna

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    W temacie lansu-stoję 10 metrów od mojej dziewczyny-podchodzi do niej jakiś "fotograf" z Nikonem -jakimś tam D90 i kiciakiem-i bajera- " jaki masz sprzęt "-luka na pasek od Body i szkło (5dMkII +Ela)-wydusił tylko "ooo" i po temacie-poszedł sobie -jego mina-Bezcenna
    Mina swoja droga ale pewnie stwierdzil ze na "fotografa" ja nie wyrwie a po 2gie zobaczyl ze w bezposredniej konfrontacji z Toba biala eLa wyrzadzilaby wiecej szkod i krzywdy niz kitowy Nikor

A tak na marginesie to dales przyklad na to ze nie zawsze warto maskowac swoj sprzet
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    Ja bylem bardzo zainteresowany a wrecz przerazony jak widzialem "Pana fotoreportera" w Lednicy z 1d MkIII na szyi, z lampa w kieszeni polaczona kabelkiem z body, na body na przemian 70-200 f2.8 IS oraz (chyba) 24-70 IS ktore po zmianie bez zakladania jakiegokolwiek dekielka wrzucal do torby przypietej do paska a zmienial obiektywy srednio co 30-60 sekund (po doslownie kilku zdjeciach)
    Hmmm myślę, że wiem o kogo chodzi i dla niego to normalne, ale z ta czestotliwością zmiany szkło to przesada.
    a co moze sie staj w torbie w ktorej poza tym obiektywem nic wiecej nie ma? Mi ostatnio musiały wystarczys kieszenie w bluzie zapomniałem zabrać pokrowce przypinane do paska z samochodu, a wkładanie i wyciaganie obiektywu z placaka nie jest za wygodne.

Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów