Nie wyczytales tylko 1dnego - nie nosze sprzetu na szyi ani nigdzie indziej dla szpanu - moze Ty po kazdym zdjeciu chowasz sprzet co by ani mucha na niego nie siadla ale ja czasem wole przejsc sie z nim na szyi kilkaset nawet metrow zamiast ciagle otwierac i zamykac plecak i wkladac i wyciagac wszystko po to by strzelic kilka razy migawka. Szpanowac tez nie mam za bardzo czym - zobacz sobie moje galerie z podpisu - mam taki sprzet a zdjecia nie adekwatne do niego - moze bede lepszy, nawet chce byc, bede
A na marginesie to Tamrony i Metze chyba nie sa zbyt szpanerkie... wsrod znajomych nikt nawet nie slyszal o tych firmach dopoki nie mieli kontaktu ze mna ... wiedzialem ze do szpanu lepszy bylby bialy Canon tylko co mnie na Tamrona pokusilo
ani nie ma USMa ani ISa, ani nie jest bialy ... wiem, wiem - to glosny i szpanerski AF zadecydowal o zakupie
Skupmy sie juz na tym jak jestesmy postrzegani (podziwiani) podczas naszego hobby/pracy a nie o dowartosciowywaniu sprzetem wlasnego ego bo sa tansze i skuteczniejsze sposoby na to.
Zaklejanie samego logo i modelu aparatu jeszcze bardziej kusi. Widać po puszce, że to jakiś lepszy sprzęt. Gdyby zakleić cały aparat, jak to robił Cejrowski w Meksyku, to wtedy rzeczywiście uwaga ze strony dziwnych panów byłaby znikoma.
Gdy widzę na ulicy, kogoś zaklejającego taśmą numerki identyfikujące sprzęt, to ogarnia mnie śmiech. Od razu widać, że chcemu ukryć, że mamy coś wartościowego.
Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4
Ja mam loga i czerwone paski pozaklejane i tej modyfikacji kompletnie nie widać, zwłaszcza z paru metrów. Tak więc patrzysz z perspektywy człeka zorientowanego który wie że "coś tam powinno być".
Zainteresowanie sprzętem po tej operacji mocno spadło więc polecam.
Ostatnio edytowane przez wojkij ; 23-06-2009 o 22:40
Ostatnio edytowane przez artprof ; 23-06-2009 o 22:39
I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!
Ale skąd ty wiesz że ci ludzie patrzą na ciebie z podziwem???? Może ślinią się i błagają cię żeby móc chociaż dotknąć sprzętu lub proszą cię o dotknięcie ręki, autograf - bo nie wiem w jaki sposób ten podziw rozpoznajesz i skąd wiesz co ci patrzący o tobie myślą.
Czasami podczas pleneru na polach patrzą na mnie krowy - czy one też patrzą z podziwem??
To że tobie się wydaje/chciałbyś żeby patrzyli na ciebie z podziwem nie oznacza że tak jest.
o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze