Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 107

Wątek: Wzbudzanie podziwu u przechodniow

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chrislab Zobacz posta
    No to pomogliście mi odkryć dlaczego ja nie lubię jeździć w miejsca gdzie są tłumy ludzi (Rzym, Paryż, polskie morze w wakacje jak nie pada, Kraków, etc.). Po prostu boję się wyjąć sprzęta, bo jednak ludziki zwradają uwagę na wszystko co jest większe od małpki i nie ma loga Sony
    Wiesz... w takim tłumie ludzi z lustrami to ja się czuję bezpieczniej
    Mniejsza szansa że na mnie trafi :>
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

od dłuższego czasu pstryka mnie czy ktoś patrzy z podziwem czy politowaniem, z niechęcią albo zazdrością na moją osobę (i sprzęt). jeżeli czuję że ktoś zanadto interesuje się moim sprzętem, wtedy monopod mocniej trzymam w garści i sugestywnym spojrzeniem daję do zrozumienia że "żywcem mnie nie wezmą". jedynie profilaktycznie zaklejam wszystkie loga taśmą.
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sfw Zobacz posta
    Nie zgodzę się, że nie uchwycisz naturalnych ludzkich zachowań przy użyciu tele, czasami to jedyny sposób. Nie raz zdarza mi się biegać z podpiętym 300/4 L (tak, tak, długa biała lufa) bądź nawet z dodatkowym TC x1,4 lub x2 do wcale nie małej puszki. Nie jest przecież powiedziane, że ludziska muszą być koniecznie focone wide lensem! Czasem jak Cię nie widzą właśnie zachowują się normalnie a tele umożliwia pozstanie niewidocznym.

pozdrawiam
    Masz rację, szeroki kąt to nie wszystko, ale jednak bardziej do mnie trafiają zdjęcia robione przy użyciu takich obiektywów właśnie. czuć dzięki temu, że foto był blisko danej sytuacji.
    pucha i grucha

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GOP

Domyślnie

Grip, bez gripa nie ma niczego
    Szedłem sobie raczej bez celu przez miasto a tu zawody freestyle snowboard czy coś w ten deseń i kupa ludzi wkoło. Chwila rozkminy, czy przypadkiem mnie ze schodów nie zrzuci obsługa za brak plakietki, 400D z plecaczka, doń 70-210/4 (dziedziczne) i pasaż lepszy niż gdybym krzyczał "Niesse wrzuntek i *hyp* uwgaa, woon zakało!".
    Choć głupkowato się czułem gdy prócz mnie reszta ma co najmniej jedną wolnostojącą lampę i sprzęt, który prócz zdjęć jeszcze kawę zdaje się robić, zwłaszcza gdy zdjąłem pokazowe tele i zamieniłem na kita, bo ciężko się z 3 metrów skaczącym robi zdjęcia czymś takim, to największym plusem całej sytuacji była możliwość oglądania tych zawodów nie z tłumu, ale spod skaczących, znad skaczących, koło skaczących...

A co do lansu (u khy, "nas", "młodzieży" to się szpan nie mówi) to mam znajomych, co aparat kupili (i te szkła wszystkie), by ktoś im się przyglądał, a najlepiej robił zdjęcia, lub też lecą w drugą stronę i nie robią niczym prócz strupów radzieckich, odstawiając kita do szafki a wymieniając 15 różnych stałek (i chwytając z 5 ostrych i dobrze skadrowanych zdjęć na godzinę). W tą stronę też się da.

Przyznam szczerze, że jak ja chodze z Prakticą, to robię to, by w łeb nie dostać (szybka gadka i pokazowe pieprznięcie (ale lekko) o ścianę uświadamia, że to nie ma wartości) i sporo atencji od starszych pań i panów otrzymuję!
    To jest dopiero gadka, gdy znów się pojawi niespełniony artysta/były weteran wojny artystyczno-secesyjnej/pani która skończyła kurs rysunku na horyzoncie i albo ucieczka albo tzw radio nad uchem przez resztę pleneru.
    D 400D + kit,50/1.8+70-210/4 & Praktica LLC 35/2+50/1.8+80/1.8 & dalmierzowy Kiev 53/2
    (czyli - w sporej części - foto-spadek)
    Nie znam się, ale nadrabiam entuzjazmem.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Idzie człowiek ulicą i myśli, że wszyscy go podziwiają z powodu posiadania aparatu...

oto to to
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Początki nałogu
    Miasto
    gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artprof Zobacz posta
    wtedy monopod mocniej trzymam w garści i sugestywnym spojrzeniem daję do zrozumienia że "żywcem mnie nie wezmą". jedynie profilaktycznie zaklejam wszystkie loga taśmą.
    Wrzuć foto z tym "sugestywnym" spojrzeniem A co do zaklejania logo - to też trochę pozerskie. Udawanie, że nie chcę zwracać uwagę sprzętem, podczas gdy i tak wszyscy wiedzą, co to za marka.

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    ...podczas gdy i tak wszyscy wiedzą, co to za marka.
    Ty, ja i większość tutaj zgromadzonych na pierwaszy rzut gałki rozpoznajemy markę i modele bez lookania na logo, ale inni (czyt: sól tej ziemi:wink, zwłaszcza łepki:
    - ty...ten ma canona
    - nooo...jakiego?
    - trzydzieści...trzydzieści de
    - eeee...trzydzieści? słaby.
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Po wczorajszych zakupach też mnie będą podziwiać. Będę chyba idolem tłumów idąc z 1d z sigmą 15-30 i z 10d z gripem i 70-200/2,8L.
    6DII + 17-200/2,8L

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antolll Zobacz posta
    Po wczorajszych zakupach też mnie będą podziwiać. Będę chyba idolem tłumów idąc z 1d z sigmą 15-30 i z 10d z gripem i 70-200/2,8L.
    Wszyscy ci się będą kłaniać i wybiorą cię na prezydenta

Swoją drogą chciałbym zobaczyć zdjęcia tych ludzi z minami pełnymi podziwu
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pjakusz Zobacz posta
    A co do zaklejania logo - to też trochę pozerskie. Udawanie, że nie chcę zwracać uwagę sprzętem, podczas gdy i tak wszyscy wiedzą, co to za marka.
    Sól ziemi nie musi wiedzieć co to za marka. Wystarczy, że aparat jest duży = drogi. A czy to Canon, Nikon, Sony, Pentax czy Olimpus to już raczej bez różnicy. Wszystko da się sprzedać.

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów