Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 107

Wątek: Wzbudzanie podziwu u przechodniow

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Z jednej strony masz rację. Z drugiej strony to właśnie jest forum onanistyczno-sprzętowe, więc brak znajomości specyfikacji może odpowiednio usadowić Cię w rankingu
    A ja myślałem, że to jest forum dyskusyjne (gdzie każdy może sie wypowiedzieć na dowolny temat, przynajmniej w dziale Hydepark)), a nie ranking. Ale może jestem tu za krótko...
    Ostatnio edytowane przez andrewjohn ; 21-06-2009 o 16:05
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Dopiero zaczyna Awatar missgruszka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli chodzi o mnie to zawsze większe zainteresowanie budzi moja modelka (czy nawet model) niż ja czy mój skromny aparacik:>

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A niektórzy to nie wiedzą co to ironia ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

Tak jak ktoś już wspomniał - statywy oświetleniowe z softboksami i parasolkami budzą chyba najwięskze zainteresowanie. Na drugim miejscu stawiam lampę błyskową wraz z teleobiektywem, a na trzecim blende.

Osobiście nie dziwię się ludziom, ostatnio siedziałem sobie na starym mieście, a obok mnie stanął facet z 1Ds Mark III i 70-200mm f/2.8 IS i jakoś nie mogłem przestać się patrzeć, byłem pełen podziwu jak on utrzymuje tak ciężki zestaw ;-)
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Coś już napisał
    Miasto
    Kędzierzyn Koźle

Domyślnie

ja na szczęście nie wzbudzam zainteresowania ale nic dziwnego, bo w 95% przypadków jest to 400D z podpiętym C 50 f/1,8
    za to modelki zwracają uwagę na siebie, śmiesznie to wygląda gdy jedzie cała rodzinka, tatuś za kierownicą i nagle głowa tatusia w bok :P kiedyś była nawet sytuacja że jakiś facet od partnerki zebrał w pysk, szli za nami przez miasto, no i chyba za bardzo się gapił na koleżankę mam jedno miejsce w którym lubię zdjęcia robić - stary opuszczony szpital, kiedyś z koleżanką wybrałem się na sesję tam, ona dosyć odważnie ubrana, dziwnie ludzie się na nas gapili gdy w dwójkę tam wchodziliśmy :P

co do statywu z softboxem - zacznie się niedługo to u mnie ale zdjęcia raczej w nocnych godzinach w centrum miasta, więc na gapiów chyba narzekać nie będę
    Ostatnio edytowane przez yakuza ; 21-06-2009 o 16:30

Domyślnie

Mnie też to denerwuje, 95% zdjęć to plener i las. I tam ciągle ogląda się za mną taka sarenka, a rodzina dzików to nawet siada obok wyciągają swoje aparaty i fotografują mrówki. Jest jeszcze żuraw i sowa ale oni mają kompakty i z nimi nie gadamy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solver Zobacz posta
    tak, o ile wpuszczą Cie na koncert z aparatem, no chyba, że wchodzisz z wielką plakietką która Ci na to pozwala.
    no zależy jaki koncert nie precyzowalismy w sumie. na taką Lauryn Hill to mogłem pomarzyć o fotach ale odwołali :P
    ale nawet jak na innych dostaje mozliwosc to lampy nie uzywam w 99% przypadków. raz ze to wkurza artystów (kiedys przez to jedna pani skróciła z czterech pierwszych piosenek z pozwoleniem do dwóch 'bo jej błyskają ciagle i ją to rozprasza'), dwa że bardziej podobaja mi się bez flesza, tyle ze wiadomo - musi być ładne oświetlenie sceniczne
    a na plenerowych to juz wcale nie błyskam. po co.
    to tak jak np. ogląda sie jakiś show i na stadionie nagle na trybunach euforia fleszy. no kurde... :]

Ale normalnie, przeważnie aparat trzymam w ręce, jak ide przez miasto to z ręką spuszczoną, nie zastanawiam się czy ktoś na mnie patrzy,
    ja jak ide przez miasto to do głowy by mi nei przyszło nieść aparatu w ręku tylko w torbie a i tak zastanawiam sie czy ktos na mnie nei patrzy i nie mysli 'a ciekawe co on tam sobie niesie..' :]

To ja Ci powiem, że odwiedziałbym rodzinną wioskę często i zaczął robić te sesyjki za jakieś pieniążki
    zwłaszcza ze na wioskach to często jest jeden fotograf na 20km ) i to marny. może ambitne to nei jest ale można sie łatwo dorobić w takich miejscach

Cytat Zamieszczone przez tormentor Zobacz posta
    Hehe, jeszcze ciekawiej jest jak sie
    wtedy to sie każdy gapi na modela/modelke bo A NUŻ TO KTOŚ ZNANY fotografa się olewa
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Heh przez całe życie nigdy nie widziałem profesjonalisty, nigdy nie widziałem nikogo z teleobiektywem. A tu pewnego dnia kupiłem 70-200 2.8 IS podpiąłem w domu i założyłem osłonkę poszedłem do lustra i pomyślałem " Co to ma być ?? " ( dodam, że waże 62 kilo ), jeżeli sam przed sobą się wstydziłem to o uwierzcie, ale o wiele gorzej było w plenerze.
    Na szczęście w tym momencie już się przyzwyczaiłem do tego, często w plenerze używam 2 statywów ze speedlightami i blendy. W sumie nie interesuje mnie to co się dzieje dookoła, czasem gwizdy, krzyki, ale raczej w stronę modelki. Myślę, że o wiele trudniejsze zadanie ma niż ja.

Ostatnio jak miałem sesje używając właśnie 70-200 2.8 , lampy z beauty dishem podszedł do mnie dziadek i zapytał czy jesteśmy turystami

Dla mnie to nic nadzwyczajnego. Tłumaczę to w ten sposób, skoro robotnik może z młotem pneumatycznym pracować na środku ulicy dlaczego ja bym miał tego nie robić ? Skoro listonosz chodzi z wielką torbą, dlaczego nie ja? Skoro jakiś tam geodeta ze statywem co jest dziwnego we mnie ?

Jak wspominałem, na początku czułem każdy wzrok na mnie co było dla mnie tremujące i, że tak napiszę hańbiące. Teraz kompletnie nie zwracam uwagi na te wszystkie rzeczy.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Faktycznie, onanistyczny wątek
    Zazwyczaj dbam by nie rzucać się w oczy, zazwyczaj mam jakąś kurtkę i sprzęt pod pachą gotowy do użycia kiedy jest pora. Potem kiedy przeglądam event, widuję na zdjęciach, że ktoś tam patrzy nie tam gdzie powinien

Nie lubię się afiszować/obnosić z białą lufką z czasem dopiętym extenderem, bo zwyczajnie się boję o bezpieczeństwo i za stary jestem już na lans. Skrupułów nie mam tylko z sigmą.
    C-F-K - forever

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Z białą rurką nie spaceruję. Jest na wierzchu tylko w czasie fotografowania, a wtedy zgrzewa mnie kto i na co patrzy. O bezpieczeństwo się nie boję, może to nierozsądne, ale jestem życiowym optymistą i jak dotąd bez strat. Jak chcę mieć aparat w czasie spacerowania między ludźmi w ręku nigdy nie zapinam swojej jedynej L-ki, strasznie utrudnia wmieszanie się w tłum.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów