Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 107

Wątek: Wzbudzanie podziwu u przechodniow

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Ja to nie wiem. Jak zaczynałem i byłem podniecony sprzętem to rzeczywiście może tak miałem. Zwłaszcza na wiosce u rodziców.
    Ale normalnie, przeważnie aparat trzymam w ręce, jak ide przez miasto to z ręką spuszczoną, nie zastanawiam się czy ktoś na mnie patrzy, ale też nie myślę o tym, że mam aparat w ręce i nie zauważam nic takiego.

Jak dla mnie brzmi to czysto onanistycznie tutaj. Wybaczcie.

Burton: Za to canon rumors sie potwierdziły co do oczekiwanego szkiełka

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    [...]przechodnie wrecz sie obracali gdy sie juz z nimi minalem[...]
    A jak Tyś to dostrzegł, skoro już się minęliście, hę? Przyznaj się, lubisz koncentrować na sobie uwagę innych i podglądałeś, czy się oglądają za Tobą
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Bywalec Awatar SirDuncan

Domyślnie

jakis czas temu, zanim mialem jeszcze 580EXII, jechalismy na wesele do znajomych, no to mysle sobie wezme aparat, a ze bez lampy bryndza, to porzyczylem od ojca taka duza lampe montowana na listewce przykreconej pod spod body. do tego jeszcze taki dmuchany dyfuzor... w kosciele sie nie ujawnialem, bo taka mam zasade - jest ktos kto ma zaplacone i nie nalezy mu przeszkadzac - ja jestem zaproszony na slub i mam sie zachowywac jak na porzadnego goscia przystalo. Ale juz na sali, jak zona zniknela poprawic makijaz, wzialem cale to ustrojswo, podpialem jeszcze 70-200 i... jak fotograf mnie zobaczyl (focil jakims nikonem uzywajac wbudowanej lampy) zrobil mine jak by dostal piescia w zoladek, potem srogo zmarszczyl brwi i zniknal gdzies za przepierzeniem. Po chwili powrocil z dokreconym na obiektyw tulipankiem
    5D mkII, 20D, C17-40/4L, C24-105/4L, C70-200/4L, C50/1.4, 580EX, 580EXII, A70+WP-DC700

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj
    A jak Tyś to dostrzegł, skoro już się minęliście, hę? Przyznaj się, lubisz koncentrować na sobie uwagę innych i podglądałeś, czy się oglądają za Tobą
    Wtedy szedlem z kims i byla odzywka do mnie "widziales jak on(a) sie na ciebie patrzal(a)" wtedy tez odruchowo patrzalem na ta osobe po czesci probojac ew skojarzyc ja z kims znajomym bo z reguly gdy ide patrze bardziej pod nogi niz ludziom w oczy. Niestety ale dla wielu moich znajomych (i nieznajomych) moj sprzet jest czyms nadzwyczajnym jak cos nie z tej planety i do czego trzeba nie wiem co umiec - dla mnie to zwykly aparat do robienia zdjec a napewno nie zaden powod do dumy czy szpanu.

Daj komus znajomemu kto nie interesuje sie fotografia swoj aparat z "wyposazeniem" zeby zrobil np Tobie zdjecie - zobaczysz reakcje

Zreszta powoli juz nie dostrzegam tych reakcji ludzi ale czasem bedac gdzies wsrod ludzi gdzie sie cos dzieje musze sie obrocic w kolo i poszukac jakiegos tematu do zdjecia - wyraznie wtedy widac jak niektorzy sie pesza gdy sie obracam - smieszyc mnie dalej (jeszcze) smiesza te reakcje.

@allxages:
    O mojej rodzinnej wiosce nie wspominam bo tam maja mnie za nie wiadomo kogo - ostatnio wrecz przyszlo kilku mieszkancow pytajac mnie przed impreza o wywolanie dla nich zdjec ktore dopiero zrobie a zaczelo sie od tego ze dziecku znajomych zrobilem kiedys mala sesyjke (tam sie wszyscy znaja jak rodzina to wiesci tez szybko sie roznosza)

@BuRton & @OsMax:
    Ale jak widze czepialstwo o szczegoly jest nadal na wysokim poziomie niezalezne od pory roku czy tez dnia bo drobna pomylka w nazwie/specyfikacji obiektywu to powod do zaczepki slownej.

Przepraszam tez ze zalozylem "bzdurny" zyciowy watek w hydeparku na typowo onanistyczno-sprzetowym forum - zapomnialem ze tu sie tylko dyskutuje o sprzecie i jego testowaniu a takze bardzo czesto wychwalaniu nim i dyskutowaniu wyzszosci 1dnego nad 2gim. Oczywiscie by moc normalnie porozmawiac z innymi trzeba tez miec w glowie specyfikacje techniczne wszystkich szkiel dostepnych z mocowaniem do canona bo inaczej nie bedzie sie akceptowanym przez znaczaca grupe forumowiczow.
    Ostatnio edytowane przez ElSor ; 21-06-2009 o 15:44
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Bywalec Awatar OsMax
    Miasto
    śląsk

Domyślnie

oraz (chyba) 24-70 IS
    Daj namiar na sklep z tym szkiełkiem, fajny zakres i do tego IS
    Najlepszą metodą do zainspirowania odkrywczych myśli, jest zaklejenie koperty.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

O mojej rodzinnej wiosce nie wspominam bo tam maja mnie za nie wiadomo kogo - ostatnio wrecz przyszlo kilku mieszkancow pytajac mnie przed impreza o wywolanie dla nich zdjec ktore dopiero zrobie a zaczelo sie od tego ze dziecku znajomych zrobilem kiedys mala sesyjke (tam sie wszyscy znaja jak rodzina to wiesci tez szybko sie roznosza)
    To ja Ci powiem, że odwiedziałbym rodzinną wioskę często i zaczął robić te sesyjki za jakieś pieniążki czy tam worek ziemniaków czy skrzynkę truskawek ;-)

Przepraszam tez ze zalozylem "bzdurny" zyciowy watek w hydeparku na typowo onanistyczno-sprzetowym forum - zapomnialem ze tu sie tylko dyskutuje o sprzecie i jego testowaniu a takze bardzo czesto wychwalaniu nim i dyskutowaniu wyzszosci 1dnego nad 2gim. Oczywiscie by moc normalnie porozmawiac z innymi trzeba tez miec w glowie specyfikacje techniczne wszystkich szkiel dostepnych z mocowaniem do canona bo inaczej nie bedzie sie akceptowanym przez znaczaca grupe forumowiczow.
    Z jednej strony masz rację. Z drugiej strony to właśnie jest forum onanistyczno-sprzętowe, więc brak znajomości specyfikacji może odpowiednio usadowić Cię w rankingu

Bywalec Awatar tormentor
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Hehe, jeszcze ciekawiej jest jak sie rozlozysz ze statywem oswietleniowym i parasolkami w miejscu publicznym. Przejezdzala obok dziewczyna na rowerze i lancuch jej spadl - odprowadzila rower speszona paredziesiat metrow dalej i dopiero tam zaczela grzebac przy rowerze - tak sie wstydzila
    FF:5Dmk2|T17-35/2.8-4.0|T28-75/2.8|C35/2|C50/1.4|T70-200/2.8|||crop:40D|C18-55 IS||| Metz 58 AF-1|Sunpak 4000AF|wyzwalacze Phottix |Velbon Sherpa 250R|akcesoria...
    Zdjęcia: maxmodels.pl | digart.pl | flickr |
    "I have a very low tolerance level for stupid bullshit" - George Carlin

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    To ja Ci powiem, że odwiedziałbym rodzinną wioskę często i zaczął robić te sesyjki za jakieś pieniążki czy tam worek ziemniaków czy skrzynkę truskawek ;-)
    Tylko wiele z tych osob to takze moi znajomi lub najblizsza rodzina moich znajomych a dla takich osob jestem darmowy lub czesto rozliczeniem jest przysluga za przysluge lub jak wolisz przyslowiowy worek kartofli
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

@BuRton & @OsMax:
    Ale jak widze czepialstwo o szczegoly jest nadal na wysokim poziomie niezalezne od pory roku czy tez dnia bo drobna pomylka w nazwie/specyfikacji obiektywu to powod do zaczepki slownej.

Przepraszam tez ze zalozylem "bzdurny" zyciowy watek w hydeparku na typowo onanistyczno-sprzetowym forum - ...
    Eee tam, zaraz czepialstwo :-D . A nuż a widelec okazałoby się prawdą, że jest C.24-70 z IS a TU, na tym onanistycznym forum nic nie wiedzą . Dziękuje za "wysoki poziom" (szczególnie tego wątku) :-P ;-). Odpocznij i więcej luzu.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Z jednej strony masz rację. Z drugiej strony to właśnie jest forum onanistyczno-sprzętowe, więc brak znajomości specyfikacji może odpowiednio usadowić Cię w rankingu
    Pfff.. To Ty nie widziałeś chyba nowej generacji gg..:-) Na forum w dziale o fotografii zamiast faktycznie zadać choć jedno pytanie z tym związane wszyscy zakładają wątki o posiadanym sprzęcie (zazwyczaj małpki IXUS'y itp) i kółka różancowe ubóstwiające Miley Cyrus.. Myślałem, że da się tam nawiązać jakąkolwiek dyskusję, albo komukolwiek pomóc, ale uznałem, że się nie da..

Co do głównego tematu tego wątku, to ja nie przepadam jak ktos się za mną odwraca. Sprzęt zazwyczaj trzymam z boku i zasłaniam ręką (nie noszę na klacie), albo w razie dalszego transportu trzymam w torbie. Jak ktoś kojarzy firmę Lowepro, to wtedy dopiero zaczynają się kłopoty..
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów