Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: Wzbudzanie podziwu u przechodniow

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie Wzbudzanie podziwu u przechodniow

Czy tez zauwazyliscie ze po zapieciu do swojego body jakiegos wiekszego zommika oraz ew lampy jestescie w centrum uwagi idac np ulica i majac to na szyi lub poprostu wykonujac zdjecia w publicznym miejscu ?

Ja nie zapomne jak szedlem 1wszy raz przez moja miejscowosc majac na szyi 400D z gripem, 85 USM i lampe - przechodnie wrecz sie obracali gdy sie juz z nimi minalem a bedac bezposrednio obok mnie przerywali nawet rozmowe z osoba z ktora szli (jesli nie byli sami) i patrzeli na mnie z tym charakterystycznym wyrazem twarzy.

Teraz majac T70-200 jest jeszcze bardziej komicznie jak dla mnie a juz szczegolnie jak mam zalozonego tulipana

Moze macie jakies wlasne refleksje z tym zwiazane ?
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Początki nałogu

Domyślnie

Ja zakładam na bialą L czarną chustę taka jaką noszą harleyowcy i nie ma problemu .
    Przy okazji jest to świetna ochrona obiektywu.

swnw.

Domyślnie

W moim przypadku jest podobnie, ale największe zainteresowanie daje się zauważyć u siniaczków pod sklepem, lub w parku.
    50D + 24-70 f2.8 L + 50 f1.8 + 580EX II
    www.gwojcik.pl

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Hi!

Ja mam - wzbudzisz w końcu "podziw" u chłopaków w sportowych strojach - dostaniesz ultimatum - aparacik albo "w ryja", albo nikt pytał o nic nie będzie
    i już za chwilę nie będziesz miał czym robić "podziwa".

Podziwiam - odwagę...

Pozdro ;-)
    KIEV 60 NIKON N80 CANON 40D i szkieł kilka dobrych do zdjęć wilka...
    No Art Just FUN ! http://www.delaa.pl

Domyślnie

słowo 'podziw' jest tu czasami mocno dyskusyjne
    acz ja zauważyłem, że z podpiętym gripem, lampą (nawet jeśli nie jest potrzebna ) i 'zumem', łatwiej przebić się przez jakiś tłum dookoła jakiegoś widowiska, jak idziesz na pewniaka to wszyscy biorą cię za jakiegoś fotoreportera i schodzą z drogi, a jak siepchasz z kompaktem to dostanesz co najwyżej w łeb z pozdrowieniem typu 'jak leziesz baranie, tam juz nie ma miejsca'
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Coś już napisał
    Miasto
    londyn

Domyślnie

W moim przypadku nie ma zainteresowania jak wychodzę z 400d + grip + jakieś szkiełko.
    Jest za to zainteresowanie z mojej strony kiedy jadę do centrum i widzę ludzi z 5d mkii albo jakimiś aparatem na N.... :-D. To czuje sie jak z małpką.

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez delaa Zobacz posta
    Ja mam - wzbudzisz w końcu "podziw" u chłopaków w sportowych strojach - dostaniesz ultimatum - aparacik albo "w ryja", albo nikt pytał o nic nie będzie
    i już za chwilę nie będziesz miał czym robić "podziwa".

Podziwiam - odwagę...
    Po 1wsze nie chodze ze sprzecikiem dla lansu i podziwu a po 2 unikam chodzenia w miejscach gdzie mozna dostac w "ryj".

Cytat Zamieszczone przez LISU
    acz ja zauważyłem, że z podpiętym gripem, lampą (nawet jeśli nie jest potrzebna :smile: ) i 'zumem', łatwiej przebić się przez jakiś tłum dookoła jakiegoś widowiska, jak idziesz na pewniaka to wszyscy biorą cię za jakiegoś fotoreportera i schodzą z drogi
    Tez to zauwazylem jednak co do lampy to przydaje sie prawie zawsze (szczegolnie w ciemnosciach i ostrym sloncu)

Cytat Zamieszczone przez ben73 Zobacz posta
    Jest za to zainteresowanie z mojej strony kiedy jadę do centrum i widzę ludzi z 5d mkii albo jakimiś aparatem na N.... :-D. To czuje sie jak z małpką.
    Ja bylem bardzo zainteresowany a wrecz przerazony jak widzialem "Pana fotoreportera" w Lednicy z 1d MkIII na szyi, z lampa w kieszeni polaczona kabelkiem z body, na body na przemian 70-200 f2.8 IS oraz (chyba) 24-70 IS ktore po zmianie bez zakladania jakiegokolwiek dekielka wrzucal do torby przypietej do paska a zmienial obiektywy srednio co 30-60 sekund (po doslownie kilku zdjeciach)
    Ostatnio edytowane przez ElSor ; 21-06-2009 o 13:47
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    unikam chodzenia w miejscach gdzie mozna dostac w "ryj".
    (..)
    Tez to zauwazylem jednak co do lampy to przydaje sie prawie zawsze (szczegolnie w ciemnosciach i ostrym sloncu)
    na dobrą sprawę to wszędzie można dostać w ryj :]
    lampy unikam w takim samym stopniu jak fotografowania w ostrym słońcu, poza tym na koncercie z dużą odgrodzoną sceną, gdzie i tak trzeba strzelać tele to bez sensu. ale przecisnąć sie pomoże
    "Współczesnego człowieka niszczy pośpiech. Nigdy się nie zatrzymuje. A przecież tajemnicą szczęścia jest umieć czasem przystanąć.." i zrobić zdjęcie
    Fotoblog (:

Dopiero zaczyna Awatar solver
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez LISU Zobacz posta
    słowo 'podziw' jest tu czasami mocno dyskusyjne
    acz ja zauważyłem, że z podpiętym gripem, lampą (nawet jeśli nie jest potrzebna ) i 'zumem', łatwiej przebić się przez jakiś tłum dookoła jakiegoś widowiska, jak idziesz na pewniaka to wszyscy biorą cię za jakiegoś fotoreportera i schodzą z drogi, a jak siepchasz z kompaktem to dostanesz co najwyżej w łeb z pozdrowieniem typu 'jak leziesz baranie, tam juz nie ma miejsca'
    hahaha przypomniała mi się komunia siostrzenicy w kościele było 2 zamówionych fotografów i ksiądz poprosił aby tak zostało..natomiast na dworze jak to na dworze, każdy chciał swojemu dziecku zdjęcie zrobić... i to, że miałem podpięta lampę i grip bardzo pomagało przepchać się przez tłum rodziców i gości nawet ksiądz pozując z dziećmi patrzył w moją stronę:-D

Cytat Zamieszczone przez ben73 Zobacz posta
    ja mam podobnie ale raczej jak widzę jakiś dobry obiektyw który chętnie bym przetestował na swoim wysłużonym body
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez LISU Zobacz posta
    (..)poza tym na koncercie z dużą odgrodzoną sceną, gdzie i tak trzeba strzelać tele to bez sensu. ale przecisnąć sie pomoże
    tak, o ile wpuszczą Cie na koncert z aparatem, no chyba, że wchodzisz z wielką plakietką która Ci na to pozwala. Już wiele razy zdarzyło mi się, że na koncert nie mogłem wnieść "urządzeń rejestrujących".. a okazywało się, że z jakieś gazety koleś zdjęcia małpką robił
    Ostatnio edytowane przez solver ; 21-06-2009 o 14:17 Powód: Automerged Doublepost
    wspomnienie wywoływania zdjęć w piwnicy z ojcem, zawsze dodają otuchy:wink:

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ElSor Zobacz posta
    ...na przemian 70-200 f2.8 IS oraz (chyba) 24-70 IS ...
    Chyba się wakacje zaczęły (bo przybywa bzdurnych wątków) i chyba jest nowe szkło w stajni Canona ;-). Straszne :-D .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów